Andy Cole skoro da ne izlazi iz kuće: "Bolest me je psihički uništila i sada se moram paziti"

Spada u rizičnu grupu

Andy Cole skoro da ne izlazi iz kuće: "Bolest me je psihički uništila i sada se moram paziti"

E. Čaušević

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda, Andy Cole, u intervjuu za engleske medije priznao je da mu je veoma teško tokom kućne izolacije koja traje više od mjesec dana zbog pandemije koronavirusa.

Cole je nekada bio zaštitni znak Manchester Uniteda i omiljeni igrač mnogih navijača ovog kluba. U dresu Uniteda pružio je neke nevjerovatne partije, a svoju igračku karijeru završio je 2008. godine.

Legendarni napadač je prethodnih godina imao dosta zdravstvenih problema, a sve je počelo 2015. godine. On je na ljetovanju u Vijetnamu pokupio virus koji mu je napao bubrege, a dvije godine kasnije uradio je transplataciju bubrega koja mu je spasila život.

Cole se oglasio u engleskim medijima i priznao je da mu sve ovo oko koronavirusa teško pada. Bivši napadač Uniteda spada u rizičnu grupu i zbog toga skoro da ne izlazi iz svoje kuće.

"Skoro da ne izlazim iz kuće. Prošle sedmice sam šest dana bio u kući i nekako sam osjećao kao da me zidovi guše. Izašao sam vani u šetnju jer jednostavno više nisam mogao to da izdržim. Ovo mi sve veoma teško pada i nadam se da će brzo proći. Moram da pazim na sve zbog bolesti koju sam imao i skoro da nikoga ne viđam jer sam baš oprezan. Stvari su se dosta promijenile kada sam pokupio tu bolest i psihički me to najviše uništilo. No, oporavio sam se i naučio da živim s tim. Ovo me sada zateklo, ali nadam se da će brzo sve da se vrati u normalu", rekao je Cole.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi