Ljepotica za sva vremena: Čuvena teniserka sa 40 godina izgleda bolje nego ikad

Anna Kournikova privlači pažnju

Ljepotica za sva vremena: Čuvena teniserka sa 40 godina izgleda bolje nego ikad

Midhat Šljivak

Anna Kournikova nekada je važila za najljepšu sportistkinju svijeta.

Nekadašnja ruska teniserka je sredinom i krajem devedesetih godina prošlog stoljeća u tinejdžerskim godinama bila na vrhuncu karijere, a iz tenisa se povukla 2003. godine nakon ozbiljnih problema sa leđima i kičmom.

Anna se 'penzionisala' sa samo 22 godine, ali je ostala zauvijek upamćena kao jedna od najljepših teniserki i sportiskinja koje su se pojavile.

Gotovo 20 godina kasnije Kournikova uživa u mirnom životu sa poznatim pjevačem Enriqueom Iglesiasom sa kojim ima troje djece. Od tenisa je daleko, ali u 40. godini života izgleda zaista fenomenalno.

Anna se maksimalno trudi ostati u formi. Treninzi su nešto što je neizostavno u jednom danu i prelijepa ruskinja izgleda zaista fenomenalno.

Oglasi

Ruski pasoš lijepa Anna je odavno zamijenila američkim i itekako uživa u životu u Miami Beachu na Floridi.

Kournikova je 1999. godine bila svjetski broj jedan, ali nikada nije uspjela podići titulu Grand Slama u singlu. To joj je dva puta uspjelo u dublu sa čuvenom Martinom Hingis na Australian Openu.

Zbog nje je koktel Bijeli Rus promijenio ime u Anna Kournikova, jedan kompjuterski virus je također nosio to ime, kao i karte As i Kralj (AK) u pokeru Texas Holdem jer 'izgleda bolje nego što igra'.

Oglasi