Arapski mediji izmislili priču o Buffonu i Palestini

Javnost povjerovala, ali...

Arapski mediji izmislili priču o Buffonu i Palestini

Reprezentacija Italije je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo otvorila gostujućom pobjedom nad Izraelom (2:1), a nakon završetka meča je u centar pažnje došao Gianluigi Buffon.

Legendarni italijanski golman je nakon utakmice razmijenio dres sa Ben Haimom, a svijet je obišla priča o njegovom razgovoru sa strijelcem jedinog, ujedno i fantastičnog pogotka za Izrael u tom meču. Ben Haim je pitao Buffona za dres, na šta mu je ovaj odgovorio da je zapravo on taj koji će tražiti dres zbog sjajnog pogotka. 

Ipak, arapski mediji imaju svoju verziju priče koja je odjeknula i napravila pravu pometnju. Kako su naveli, Buffon je tokom i nakon završetka utakmice nekoliko puta uzvikivao "sloboda Palestini" provocirajući tako izraelske fudbalere te navijače.

Obzirom da je javnost povjerovala, Buffon je ni kriv ni dužan postao omražena figura među Izraelcima, dok ga Palestinci slave. Postoji samo jedan problem - sve je izmišljeno.

Buffon je nakon utakmice pozirao sa izraelskim fanovima i nije želio javno komentarisati ovaj skandal u koji je upleten, ali jasno je da se ovakva legenda sigurno ne bi petljala u politiku na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi