Arianny Celeste oduševila na odmoru u žutom bikiniju

Djevojka koja je postala zaštitni simbol UFC-a

Arianny Celeste oduševila na odmoru u žutom bikiniju

O. Lekić

Arianny Celeste izgleda sjajno u žutom bikiniju tokom ljetnog ormora na plažama Honolulua.


Ova Amerikanka, rođena 1985., je "ring-girl", počela se pojavljivati na sceni u Las Vegasu 2006. predstavljujći UFC i bcasino.com. No, njeno pravo ime nije Arianny, nego Penelope Lopez Marquez, dok ime koje sad nosi je zapravo nadimak iz djetinjstva.

Sigurno su se mnogi ljubitelji boksanja u oktagonu dosta puta zapitali ko je ona jer svojim izgledom ponekad privuče više pažnje nego i sami bokseri, a između rundi plijeni poglede svih prisutnih u dvorani, a sigurno i samih boksača. 

View this post on Instagram

Never-ending summer. 😎🌴🤙🏽💛

A post shared by Arianny Celeste UFC® (@ariannyceleste) on

Njen fantastičan izgled ima veze i s njenim porijeklom. Prelijepa 33-godišnjakinja je vodi korjene sa Filipina i iz Meksika, što joj je donijelo dosta egzotični izgled, a tome je i pomoglo odrastanje u sunčanoj Kaliforniji, odnosno u Los Angelesu.


View this post on Instagram

All I can say right now is I am GRATEFUL! 🙏🏼✨🌊 Mahalo @espaciowaikiki @malia_beter

A post shared by Arianny Celeste UFC® (@ariannyceleste) on

Ipak, nije sve u izgledu. Arianny posjeduje i diplomu iz fitness menadžmenta i nutricionizma s UNLV koledža, no s obzirom na novac koji zarađuje diploma joj više služi kao ukras na zidu.

Prema pisanju New York Timesa "ring djevojke" godišnje zarađuju između 30.000 i 75.000 dolara, dok FOX ističe da je Arianny u svojih 13 godina u poslu zaradila preko milion dolara.

"Postoji mišljenje da su "ring djevojke" bez talenta i bez mozga, ali ja mislim da sam pokazala ostalim djevojkama da je ovo jedna velika mogućnosti. Vidjela sam šansu da postanem mnogo više od toga što sam bila".

Na Instagramu ima 3.2 miliona pratitelja, što joj donesi i veliki broj sponzorskih ugovora.


View this post on Instagram

Feelin kinda cute thank u @suzesuzeq 💋

A post shared by Arianny Celeste UFC® (@ariannyceleste) on

Godine 2006. ova 165 centimetara visoka djevojka debituje kao "ring girl" u Hard Rock Hotelu i kazinu i Nevadi, a iste godine i dobija nagradu za "Ring Girl of the Year", od strane Fighter's Only magazina.

Nakon toga nagrade za Arianny su se nastavile nizati, a do 2014. godine ih je osvojila pet.

I van oktagona imala je veliki broj uspjeha, pogotovo kao model.

Pozirala je za poznate magazine poput Maxima, FHM-a, Playboya, Sports Illustrateda i Fighter's Only.

A naravno, gdje je Arianny tu su i nagrade. Sports Illustrated ju je 04. februara 2010. godine proglasio "Damom dana", dok ju je magazin Maxim iste godine izglasao kao "Najbolju UFC oktagon djevojku". Arianny je bila i na Maximovoj top 100 listi 2010., 2011., 2012., 2013. i 2014. godine.

Također, ljepoti ove 'ring' djevojke nije mogao ni da odoli Playboy magazin. U novembru 2010. godine Celeste je pozirala gola, a upravo je izdanje s njom bilo jedno od najprodavanijih te godine.

Osim u ringu i na naslovnicama magazina Arianny se našla i na televiziji. Jedno vrijeme bila je voditeljica emisije "UFC Ultimate Insider", a također je u periodu između 2014. i 2015. godine bila suvoditeljica emisije Overhaulin'.


Naravno, bez ličnosti kao što je Arianny Celeste ne može se ni u svijetu video - igara. Ona se tako pojavila u simulacijama boksa kao što su UFC Undisputed, kao i u EA Sports UFC igrama.

Pored svega toga, Arianny Celeste ima i svoj shop gdje prodaje odjeću poput majica i čarapa, a tu se mogu naći i stara izdanja magazina s njom na naslovnici. Također je moguće kupiti njen kalendar, a za oko 250 dolara možete i dobiti ličnu video poruku od Arianny.

O njenom privatnom životu nema previše podataka. Koliko je poznato trenutno nije u vezi, mada je nekoliko buda viđena s američkim R&B pjevačem Tygaom.

U prošlosti se spominjalo da je bila s bubnjarom benda Blink - 182, Travisom Bakerom, kao s UFC borcima Joshom Burkmanom i Tiki Ghosnom.