Atsu rano jutros izvučen na sigurno, direktor kluba još uvijek ispod ruševina

Pojavio se video spašavanja

Atsu rano jutros izvučen na sigurno, direktor kluba još uvijek ispod ruševina

Esmer Oštraković

Rano jutros turski novinari prenijeli su informaciju da je Christian Atsu, nogometaš Hatayspora, lociran i spašen ispod ruševina u Hatayu.

Podsjetimo, Atsu je bio zarobljen ispod ruševiha u Hatayu nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku, te su se spasilački timovi borili da dođu do njega i izvuku ga na sigurno.

Trener Hatayspora, Mustafa Ozat, sinoć je demantovao vijesti koje su se pojavile da je Atsu izvučen i da je na sigurnom, te je rekao prvau istinu.

On je tada potvrdio da je Atsu još uvijek zarobljen pod ruševinama, te da spasioci rade sve što je u njihovoj moći da ga izvuku na sigurno.

Osim Atsua pod ruševinama se nalazi i direktor ovog kluba, Taner Savut, ali njega spasioci još uvijek nisu uspjeli izvući, te je pitanje da li će uspjeti preživjeti.

Oglasi

Pojavio je si snimak koji je objavio Ajanssport, na kojem se vidi spasilački tim koji je u potrazi za Atsuom i ostalim ljudima u zgradi.

Sada je konačno i trener Ozat pobrdio da je ovaj slavni nogometaš rano jutros spašen, te da je prebačen u bolnicu sa povredama.

Potvrdio je i pisanje turskih medija o sportskom direktoru Savutu, te da spasitelji još uvijek pokušavaju da mu ga izvuku na sigurno.

Podsjetimo, u jučerašnjoj seriji razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji prema dosadašnjim podacima poginulo je najmanje 4.300 osoba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti