Austrijski fudbaler i skijašica razmijenili opremu

Zemljaci se vole i poštuju

Austrijski fudbaler i skijašica razmijenili opremu

Najbolje svjetske skijašice su prije nekoliko dana svoje utrke vozile u Garmisch-Partenkirchenu, a jedna od glavnih favoritkinja za Veliki kristalni globus i njegova trenutna vlasnica Anna Fenninger imala je prilično uspješan vikend.

U utrci super G-a Austrijanka je bila druga, dok je u spustu završila kao treća. Iako je sezona u kojoj mrtvu trku vode upravo Fenninger i Tina Maze (Slovenka ima 44 boda prednosti) u samom finišu, Anna je našla vremena da se druži sa svojim zemljakom, i to ne bilo kojim.

Aktuelna vlasnica Velikog kristalnog globusa srela se sa Davidom Alabom, fudbalerom Bayerna i reprezentativcem Austrije, čovjekom koji u protekle dvije godine prkosi sjajnim austrijskim skijašima s obzirom na to da je 2013. i 2014. godine ponio epitet i nagradu "sportska ličnost godine" u ovoj alpskoj zemlji. Ovo je svakako veliko obzirom da su se prošle Anna i njen kolega Marcel Hirscher "pobrali" gotovo sve moguće globuse.

Dvoje zemljaka su ovom prilikom napravili malo razmjenu. Anna je Davida darovala skijama i svojom startnom majicom sa utrke iz Garmischa, a fudbaler je za svoju zemljakinju pripremio dres sa njegovim brojem, ali njenim prezimenom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.