Avgust donio najžustrije diskusije na Forumu SportSport.ba od pokretanja
Foto: Stepan Kulik

Preko 7 miliona pročitanih stranica i 750.000 posjeta u mjesecu

Avgust donio najžustrije diskusije na Forumu SportSport.ba od pokretanja

SportSport.ba

Istovremeno kad i portal SportSport.ba, u martu 2008. godine pokrenut je i Forum portala SportSport.ba i od samog starta postao je najznačajnija socijalna platforma za razmjenu mišljenja ljubitelja sporta u Bosni i Hercegovini.

Forum portala SportSport.ba nikad nije imao za cilj da zauzme mjesto nekom od internih navijačkih foruma koji su i danas prvi izbor svih najvjernijih navijača premijerligaških klubova, ali je vrlo brzo postao jedina kvalitetna platforma za razmjenu mišljenja navijača sa suprotnih tribina, onih koji žele diskutovati i o svom lokalnom klubu i o reprezentaciji, ali i o međunarodnom sportu, velikim evropskim klubovima i internacionalnim takmičenjima najvišeg ranga.

Pojavom pandemije koronavirusa, kao što je i bilo očekivano, Forum portala SportSport.ba dotakao je najnižu tačku od postanka uz nešto više od 2 miliona pročitanih stranica, za razliku od nekih 4 do 5,5 miliona što je bio prosjek posljednjih godina. Međutim, interes za sport u Bosni i Hercegovini se početkom avgusta vratio u punoj snazi, a publika se itekako zaželjela sporta i razgovora o sportu, pa je i Forum portala SportSport.ba već u junu i julu ponovo postao omiljeno mjesto za razgovor nekoliko desetina hiljada ljubitelja sporta.

Nova sezona za novu dimenziju na Forumu

Avgust 2020. godine donio je jednu sasvim novu dimenziju. Forum smo tehnički "zategli", ubrzali učitavanja, a sa startom Premijer lige BiH tema za diskusije nije nedostajalo. U ovom mjesecu ubilježili smo rekordnih 7,2 miliona učitanih stranica iz cijelog svijeta i na svim platformama što je oko 20% više nego ikada ranije od postanka Foruma. Istovremeno, ubilježili smo i preko 20 miliona pročitanih stranica na portalu, pa uz cjelokupan obim od oko 25% bez ustručavanja se može reći da je Forum itekako značajna ekstenzija svega onog što se može pročitati na SportSport.ba.

Koliko je glas naših Forumaša jak i dalekosežan može oslikati i podatak da i sam Forum portala SportSport.ba bilježi više pročitanih stranica nego svi drugi specijalizirani sportski portali u BiH zajedno.

Forum SportSport.ba ima vjernu i konstantnu publiku, oko 10.000 sportskih zaljubljenika posjeti ga svakog dana, što je oko 5-10% od cjelokupne publike u jednom danu koja čita portal SportSport.ba. Do danas, registrovano je više od 30.000 profila, a forumaši su ostavili preko 7.000.000 postova, od toga preko milion postova o premijerligaškim klubovima čije su teme otvorene preko 100.000.000 puta od 2008. godine do danas.

Bez obzira na činjenicu da se radi o najvećoj domaćoj online platformi za razmjenu mišljenja, Forum SportSport.ba u 13 godina svog postojanja nije imao nikakvu, ni savjetodavnu podršku iako je takva i tražena zvaničnim kanalima od instutucija koje se bave slobodom govora i pisane riječi, suzbijanjem govora mržnje i sličnim demokratskim procesima.

Od samog nastanka pa do danas, tokom skoro 13 godina, Forum portala SportSport.ba uspio je zadržati neovisan, navijački glas, bez mogućnosti uticaja od strane klubova, udruženja, sportista ili institucija, uspjeli smo izbjeći dnevnopolitičke teme, u komplikovanoj državi izbaciti nacionalne, regionalne i navijačke sukobe, eliminirati uticaj politike i zadržati zdravu sportsku raspravu. Forum je od prvog dana otvoren za sve osobe starije od 13 godina i za sva mišljenja koliko god ona možda bila drugačija od stava većine i takav će ostati i u budućnosti. Vrlo često, Forum je i najbrži izvor provjerenih informacija iz domaćih klubova, ali i tračeva. Često ćete na forumu pronaći insajderske detalje o domaćim i stranim sportskim kolektivima koje nigdje drugo ne možete naći i vrlo često Forumaši su ti koji situaciju poznaju bolje od novinara, pa je veliki i broj čitalaca koji se prvenstveno ovdje informišu čak i ako ne učestvuju u diskusijama i nisu registrovali profil.

Na kraju, Forum je onakav kakvim ga činite Vi koji ga koristite i bez podrške čitaoca, sugestija, pohvala, kritika, ponekad i žestokih ali uglavnom opravdanih, te bez nepresušne energije naših volontera moderatora ne bi nikad mogao biti to što jeste - najznačajnija platforma za druženje i razmjenu mišljenja sportske publike u Bosni i Hercegovini.

Želite li učestvovati u diskusijama, nije kasno! Registrujte se OVDJE, prihvatite pravila lijepog ponašanja i sukobite svoje mišljenje sa drugim sportskim znalcima.

napomena: Registracije na Forum SportSport.ba i na portal SportSport.ba su razdvojene.

Promo

Top Komentari

Pikachu11
Mancini tele!
10 1
kolezeljovac
Ponosni smo na Ljozeta novog moderatora...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi