Balotellijeva majka radi kao čistačica
Rose Barwuah, biološka majka Maria Balotellija

Zarađuje oko 15 KM za sat

Balotellijeva majka radi kao čistačica

M. Skaka

Majka multimilionera Maria Balotellija našla je novi posao kao čistačica u poslovnoj zgradi kako bi se uspjela izdržavati.

Rose Barwuah, biološka majka Maria Balotellija, bori se za život radeći noćne smjene u rent-a-car kompaniji za minimalac od 6 funti na sat. I dok zvijezda Manchester Cityja na posao ide bijelim Bentleyem, njegova majka svaki dan sjeda na autobus broj 11.

Rose i njen muž Thomas koji su iz Gane dali su Maria na usvajanje kada je imao dvije godine i od tada on živi sa imućnom porodicom Balotelli. Par iz Gane je tada živio u malom stančiću u Bresciji, a Mario je imao infekciju prbavnog trakta opasnu po život koja se pogoršavala zbog loših stambenih uslova.

Nekad krajem prošle godine, Marijeva biološka majka i otac preselili su se u Manchester kako bi bili bliže svome sinu. Kakvi uslovi vladaju u naselju Wythenshawe u kojem žive, jasno oslikava podatak da je upravo tu snimana komedija "Besramni" koja govori o porodicama koje žive u siromašnim natrpanim zgradama.

Balotelli je posjetio ovo naselje par puta i svaki pu svojom pojavom šokirao komšije.

"Mnogo ljudi koji znaju ko je njen sin ne mogu da vjeruu da Rose Barwuah radi kao čistačica. Nije u redu da on glanca svoje medalje, dok ona glanca tuđe stolove.", rekao je jedan od komšija za Mirror.

"Rose se pomirila sa stanjem i spremna je raditi za minimalac. Izgleda da ona ne želi novac od Maria, da se smjestila ovdje i da će ostati.", dodaje komšija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.