Bankrotirao Carlton Cole

Vjerovao je pogrešnim osobama

Bankrotirao Carlton Cole

Midhat Šljivak

Nekadašnji napadač nekoliko engleskih klubova i čovjek koji je dres Gordog Albiona oblačio sedam puta Carlton Cole proglasio je bankrot.

Iako je igrajući za Chelsea, West Ham, Aston Villu, Charlton i Celtic u karijeri zaradio nekoliko miliona funti, 34-godišnji napadač je trošio previše i na kraju je morao da proglasi bankrot.

Izgubio je sve što je imao i sada će se posvetiti radu sa mladim fudbalerima kako im se ne bi desilo isto što i njemu.

"Nadam se da će moja priča pomoći igračima da steknu odgovornost i da znaju od koga trebaju primati savjete. Nažalost, ja sam se družio i vjerovao pogrešnim ljudima i sada je kasno da se bilo šta promijeni", rekao je Cole.

Cole je na vrhuncu karijere imao primanja od 30.000 funti sedmično. Debitovao je u Premiershipu u dresu Chelseaja kao 18-godišnjak 2002. godine pod vodstvom Claudija Ranierija, a većinu karijere je proveo u West Hamu.

U karijeri je Cole postigao 86 golova u 397 nastupa, a sa profesionalnim fudbalom je završio u ljeto prošle godine u dresu indonežanskog Persiba.

Top Komentari

edin7
Suze mi padaju same...
8 0
Torres9
Ja neznam kako cu zaspati veceras od sikiracije
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti