Barthez prvak Francuske u motociklizmu

Nakon fudbala uspješan i u motosportu

Barthez prvak Francuske u motociklizmu

Midhat Šljivak

Legendarni francuski golman Fabien Barthez osvojio je prethodnog vikenda titulu prvaka Francuske u motociklizmu.

Barthezu je peto mjesto u posljednjoj trci sezone bilo dovoljno da osvoji titulu prvaka sa 174 boda, 21 bod više od devetostrukog reli prvaka Sebastiana Loeba, koji također vozi u ovom takmičenju.

Barthez je nakon okončanja golmanske karijere 2007. godine pokrenuo novu karijeru u motociklizmu, što mu je pored fudbala uvijek bila velika ljubav.

"Uvijek sam bio opčinjen motociklizmom, čak i dok sam igrao fudbal. Želio sam se okušati u ovom, jer nisam želio biti van sporta, posebno što sam otišao u penziju sa 35 godina", rekao je Barthez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.