Popio pet flaša vina, pa nogom u glavu udario suprugu, a ona na sudu stala u njegovu odbranu!

Uhapšen u pijanom stanju

Popio pet flaša vina, pa nogom u glavu udario suprugu, a ona na sudu stala u njegovu odbranu!

Eldar Ganibegović

Bivši engleski fudbaler, a sada trener Bristol Roversa Joey Barton izazvao je pravi haos.

Barton je prema navodima 2. juna prošle godine gurnuo svoju suprugu Georgiju i udario je nogom u glavu u njihovoj kući u Kewu, jugozapadnom Londonu.

Joey Barton poriče napad i danas mu je suđeno na Magistratskom sudu u Wimbledonu - no ono je odgođeno nakon zahtjeva Bartonovog advokata Simona Csoke QC, prenosi Mirror, i to nakon pisma koje je uputila njegova ozlijeđena supruga.

U pismu tužiteljima, gospođa Barton je rekla da je slučajno ozlijeđena kada su se prijatelji umiješali u svađu.

Tužiteljica Helena Duong rekla je da je par koji se zabavljao s još jednim parom, navodno ušao u pijanu svađu oko porodice. Rekla je da je Barton navodno gurnuo svoju ženu i udario je nogom u glavu:

"Tužba optužbe pokrenuta je na temelju poziva 999 i snimka iznošenog tijela. Navečer 2. juna gospođa Barton je nazvala 999 u 23.14 i rekla da ju je upravo muž udario u njezinoj kući."

Oglasi

Ozljedu glave policajci opisuju kao kvržicu veličine loptice za golf.

Georgia Barton ( lijevo)
Georgia Barton (lijevo)

Navodno je Barton spavao na spratu kad je policija stigla i bio je još uvijek pijan kada je uhićen.

Podsjetimo, Barton je fudbalsku karijeru počeo u Manchester Cityju 2003. godine, a igrao je još za Newcastle, QPR, Marseille, Rangers i Burnley u kojem je 2018. godine završio karijeru.

Igrao je u veznom redu, a u Premier ligi Engleske je skupio 269 nastupa uz 26 postignutih golova i 23 asistencije.

Također, upisao je i jedan nastup za reprezentaciju Engleske 2007. godine.

Godine 2010. je s Newcastletom osvojio Championship, a šest godina poslije isti uspjeh je napravio i s Burnleyjom kada je proglašen i igračem godine.

Trenersku karijeru počeo je u Fleetwoodu 2018. godine kojeg je vodio na 128 utakmica, a šef struke Bristola je od februara 2021.

Top Komentari

Windy
svaka ćas na slici, igrao je on i protiv man utd-a, arsenala i liverpoola, al kopi pejst i navijačko novinarstvo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti