Batistuta se odlučio na radikalne mjere zbog bolova u članku: Konačno, nakon toliko godina...
(Foto: EPA)

Dobio je pomoć koju je tražio

Batistuta se odlučio na radikalne mjere zbog bolova u članku: Konačno, nakon toliko godina...

Midhat Šljivak

Legendarni argentinski fudbaler Gabriel Batistuta bit će podvrgnut operativnom zahvatu u Švicarskoj, gdje će mu u članak biti ugrađeno prostetičko pomagalo.

Batistuta se po završetku igačke karijere suočio sa velikim bolovima u nogama. Njegovi članci su mu svakodnevno donosili hroničnu bol, pa se odlučio jednom zauvijek riješiti nevolja koje ima.

"Imat ću operaciju članka. Ugradit ću prostetočki dio u članak 17. septembra u Švicarskoj. Konačno, nakon toliko godina", rekao je Batistuta i nastavio je:

"Nadam se da neću imati bolove dok sjedim, da ću moći hodati normalno, skijati ili igrati golf. Ovo je najbolji način da se riješim bola".

Batigol je prije nekoliko godina otkrio da je često zbog bolova bio nepokretan.

"Nakon dva dana od završetka karijere nisam mogao hodati. Mokrio sam u krevet, a toalet je bio tri metra od mene. Nisam mogao ustati od bolova", istakao je tada legendarni napadač, koji je čak tražio od ljekara da mu odsječe noge.

Ipak, konačno je sada sepreman za operaciju. Članak će mu biti popravljen ugrađivanjem prostetičkog pomagala koje bi mu trebalo olakšati život.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi