Psihijatrijski slučaj i opasnost po društvo: Bivša NBA zvijezda nokautirala dvojicu momaka
Foto - Instagram

Predstavnici osiguranja napadnuti

Psihijatrijski slučaj i opasnost po društvo: Bivša NBA zvijezda nokautirala dvojicu momaka

Midhat Šljivak

Nekadašnja NBA zvijezda Ben Gordon (39) ponovo je završio iza rešetaka, a ovog puta je uhapšen nakon što je u jednom restoranu brze hrane u Chicagu nokautirao dvojicu pripadnika osiguranja, nakon čega je reagovala policija i Gordon je završio iza rešetaka.

Ben Gordon nekadašnja je zvijezda NBA lige. Ovaj 39-godišnjak imao je nekoliko fenomenalnih sezona u dresu Chicago Bullsa, ali je karijeru okončao 2015. godina zbog brojnih psihičkih problema.

Sada je ponovo završio iza rešetaka. U petak je nekadašnji treći pik drafta u restoranu brze hrane prvo nokautirao 29-godišnjeg pripadnika osiguranja, a zatim i 21-godišnjaka koji je pritrčao u pomoć kolegi.

Gordon se nije mogao pomiriti s izbacivanjem iz restorana. Nije poznato šta je prethodilo izbacivanju, no to mu se očigledno nije dopalo i odlučio je fizički reagovati.

Momcima iz osiguranja ukazana je medicinska pomoć, a Gordon će pred sud s optužbama za napad i nanošenje tjelesnih povreda.

U proteklih sedam godina Gordon je više puta hapšen. 2017. godine u Los Angelesu uhapšen zbog potezanja oružja u stanu gdje je živio, a nekoliko mjeseci kasnije je primljen u psihijatrijsku bolnicu.

Oglasi

U novembru iste godine završio je iza rešetaka zbog pljačke menadžera zgrade u New Yorku uz korištenje noža.

Prije nešto manje od mjesec dana ponovo je vidio rešetke. Udario je 10-godišnjeg sina na aerodromu te se opirao hapšenju.

Ben Gordon je očigledno čovjek koji je psihijatrijski slučaj i zaista je nevjerovatno da opasna osoba poput njega slobodno hoda američkim ulicama.

Gordon je karijeru počeo u Chicago Bullsima. Izabran je kao treći pik drafta 2004. godine, a pored Bullsa igrao je još za Detroit Pistonse, Charlotte Hornetse i Orlando Magic.

U karijeri je na prosjeku od 15 poena po meču, a najbolji je bio u sezoni 2006/2007 kada je ubacivao 21.4 poena po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi