Benjamin Burić donirao medicinsku opremu Domu zdravlja u Maglaju

Sjajan potez

Benjamin Burić donirao medicinsku opremu Domu zdravlja u Maglaju

Endin Čaušević

Golman rukometne reprezentacije BiH i njemačkog Flensburga, Benjamin Burić, oduševio je bh. javnost svojom donacijom tokom pandemije koronavirusa.

Mnogi bh. sportisti su odlučili pomoći u ovim teškim momentima, a jedan od njih je i Benjamin Burić. Golman Flensburga je donirao medicinsku opremu za Dom zdravlja u svom rodnom Maglaju.

On je donirao spirometar, oksigenator, zaštitne maske, odijela, određenu količinu dezinfekcionih sredstava i beskontaktne toplomjere.

Dio opreme koju je Burić odlučio donirati već je stigao u Dom zdravlje u Maglaju, a drugi dio će stići u narednim danima.

Potez Burića je oduševio uposlenike Doma zdravlja kojima će ova oprema itekako dobro doći tokom pandemije koronavirusa.

Top Komentari

RacioEmocionalan
Bravo momčino!
2 0
Rajvosa2019
Bravo momcino , doniraj nam i nakurnjaka - raja kako je pod karantenom samo se zegaju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi