Poznati fudbaler, zatvorenik i škrtica: Brineti (41) za noć napravio dijete, daje joj "samo" 800 KM

Član je slavnog kluba i sedmično zarađuje 100.000 eura

Poznati fudbaler, zatvorenik i škrtica: Brineti (41) za noć napravio dijete, daje joj "samo" 800 KM

Admin Čaušević

Svojevremeno je bio jedan od najboljih bekova svijeta, ali s novcem je stigla i požuda, spavao je s velikim brojem žena, neke su ga optužile da ih je i silovao pa je jedno vrijeme završio iza rešetaka, a sada je u javnost procurila vijest i da ima dijete. 

Fudbaler Manchester Cityja Benjamin Mendy dobio je dijete tokom odmoru u Barceloni i to nakon što je atraktivnu brinetu vidio samo jednom.

Sada već trogodišnje dijete, čija majka Yolanda Aguera (41) za njeno uzdržavanje dobija 350 funti sedmično, odnosno oko 800 KM, začeto je kada je 28-godišnji fudbaler na jednoj na zabavi upoznao bivšu uposlenicu u banki.

Mendy nije negirao da je otac djeteta, ali plaća samo djelić sedmične četveroznamenkaste svote koju je gospođa Aguera navodno tražila.

Bivša bankarka je samohrana majka, trenutno je bez posla i potreban joj je novac za izdržavanje kćerke

Poznati fudbaler se suočava sa pitanjima o svojoj finansijskoj situaciji jer njegov ugovor s Manchester Cityjem vrijedan 90.000 funti sedmično ističe u junu, što potencijalno dovodi u pitanje njegovu sposobnost plaćanja hipoteke na svoju kuću u Cheshireu vrijednu 4.8 miliona funti.

Mendyija su Građani suspendavali otkako je otpužen za seksualni prijestup u septembru 2021., a nedavno je otkriveno da mu prijeti ponovno suđenje za dvije nove optužnice.

Oglasi

U izjavi za The Sun, gospođa Aguera rekla je da traži posao sada kada njena kći krenula u jaslice, ali da je zabrinuta hoće li spojiti kraj s krajem.

Živi s djetetom u malom jednosobnom stanu u predgrađu Barcelone.

"Zadnje tri godine samohranog roditeljstva bile su teške", objasnila je nakon što je svoju kćer rodila 22. aprila 2020. carskim rezom.

"Novac koji Ben plaća pomoći će, ali brinem se kako ću spojiti kraj s krajem i osigurati da našoj kćeri ništa ne treba."

Rekla je da je nogometaševa kćer pokazala interes za fudbal, ali da trenutno nema previše odnosa s ocem.

Pred Mendyijem je dosta upitnika jer mu ugovor sa Manchester Cityjem ističe na kraju sezone

"Voljela bih da Ben bude uz našu kćer dok bude odrastala. Sada nema nikakvu značajnu vezu s njom i vidio ju je samo jednom kad smo letjeli u Manchester i posjetili ga u njegovom domu u Cheshireu."

"Ona voli igrati nogomet i ljevak je noga kao i njen tata, a ako budem imala novca, volio bih da započne izvannastavne aktivnosti u sportu i glazbi za koje se čini da također ima strast."

Gospođa Aguera rekla je fudbalerru za trudnoću nakon njihove strastvene noći u Barceloni, ali ga nije navela u rodni list kao oca svog djeteta.

Mendy koji je jedno vrijeme bio iza rešetaka oslobođen je šest optužnica za silovanje i seksualni napad na sudu u Chesteru, ali se suočava s ponovnim suđenjem u junu nakon što porota nije donijela presudu za još dvije optužbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi