Berger danas rekao zbogom nogometu

Čeh u 36. godini prekinuo karijeru

Berger danas rekao zbogom nogometu

E. Škorić

Legendarni češki nogometaš Patrick Berger u svojoj 36. godini okačio je kopačke o klin.

Patrick Berger (36), igrač Sparta Praga, danas je odlučio napustiti najvažniju sporednu stvar na svijetu, a glavni razlog za takav potez je dugotrajna povreda koljena.

"Zahvalni smo Patricku za sve ono što je napravio za Spartu i cijeli češki nogomet", kazao je trener Sparte Jozef Chovanec.

Berger je bio ključni igrač Češke reprezentacije koja je 1996. na Evropskom prvenstvu poražena u finalu od Njemačke (2:1). Ranije je nosio dres Liverpoola, Aston Ville i Portsmoutha u engleskom Premiershipu, te Borussie Dortmund u Bundesligi Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.