Bh. studenti napravili 355 „umjetničkih djela“

Bh. studenti napravili 355 „umjetničkih djela“

O. Lekić

Završene su prijave za Red Bull Doodle Art, svjetski projekat koji je dao šansu za 50.000 studenata iz 40 zemalja da se takmiče u kreativnom škrabanju.

Studenti iz BiH su napravili 355 veoma zanimljivih radova koji su dostupni za pregled i glasanje na ovom linku.  

On line glasanje za najbolje radove će trajati do petka 14.4.2017. godine, kada će 20 radova sa najviše glasova ući u finalni izbor. Članovi žirija iz nekoliko umjetničkih akademija će od 20 radova izabrati najbolji koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj virtualnoj izložbi. 

Pobjednik iz BiH će putovati na svjetsko finale Red Bull Doodle Art 2017, na uzbudljivoj lokaciji gdje će steći novo iskustvo virtualne stvarnosti. Finalna remek-djela biće izložena u Globalnoj virtualnoj galeriji, gdje ljubitelji umjetnosti mogu u potpunosti doživjeti škrabotine u virtualnoj stvarnosti iz cijelog svijeta! Svjetski pobjednik će biti odabran od strane žirija.

Trenutni poredak na Bh galeriji pokazuje da škrabotina Ante Marića iz Mostara ima najviše glasova, a prate ga Nataša Bajić i Mile Mičić iz Banjaluke. Pogledajte galeriju naših studenata i glasajte za najbolju škrabotinu po vašem izboru na ovom linku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi