Bivša šampionka bila je prava ljepotica, a danas je žale: "Ne da gledat u sebe"

Bianca Andreescu se značajno promijenila

Bivša šampionka bila je prava ljepotica, a danas je žale: "Ne da gledat u sebe"

Edmir Škorić

Iako je osvojila US Open 2019. godine, danas "ne liči na sebe". Postalo je nepisano pravilo da teniserke nakon osvojenog prestižnog turnira krenu strmoglovo padati, a to se dogodilo još jednoj teniserki iz vrha.

Emma Raducanu je 2021. godine kao prva kvalifikantica osvojila US Open, no tada kao da je počeo pad 18-godišnje britanske teniserke. Bio je to vrhunac njene karijere, no godinama kasnije nije igrala na nivou na kakvom se očekivalo da bude. Slična sudbina zadesila je kanadsku teniserku rumunskih korijena.

Bianca Andreescu je 23-godišnja teniserka koja se borila sa zdravstvenim problemima. Ona je posljednji meč odigrala u avgustu prošle godine, a od tada se promijenila do neprepoznatljivosti.

[instagram]https://www.instagram.com/p/C4Ej56KgqAo/[/instagram]

Ona je 2019. godinu završila na petom mjestu WTA liste iako je na početku godine bila čak ispod 100. Trijumfovala je na prestižnim WTA Premier Mandatory turnirima u Indian Wellsu i Torontu. Ipak, najvažniji naslov osvojila je na terenima Flushing Meadowsa u New Yorku. U finalu US Opena pobijedila je Serenu Williams i tako postala tek četvrta debitantica u open eri kojoj je to pošlo za rukom.

Trebao je to biti početak velike karijere, no onda su se počele pojavljivati ​​brojne povrede koje su spriječile Biancu Andreescu da pokori svjetske dvorane. U kasnijim godinama stigla je samo do četvrtog kola Grand Slam turnira – uspjela je to samo jednom, na US Openu 2021.

Oglasi

Na najprestižnijim WTA Tour turnirima zabilježeno je samo finale u Miamiju. Češće se moglo pratiti njenu borbu s brojnim povredama. Počelo je s koljenom, zatim su došli problemi sa zglobovima i leđima. Prošle godine Kanađanka je završila na 96. mjestu WTA liste.

Andreescu je posljednji meč odigrala 9. avgusta u Montrealu, izgubivši od Camile Giorgi. Tokom osam mjeseci provedenih daleko od televizijskih kamera koje su prenosile teniske turnire, 23-godišnja Kanađanka promijenila se do neprepoznatljivosti, što primjećuju i korisnici interneta. Odlučila je svoj izgled poboljšati plastičnim operacijama, no mnoge je razočarala novim izgledm.

"Šta mogu reći u ovom trenutku?", napisala je jedna od njih na Twitteru, uspoređujući fotografiju iz prošlosti s današnjim izgledom teniserke nakon brojnih plastičnih operacija.

Fanovi su u komentarima nakon ovih fotografija prilično brutalni, iako izražavaju zabrinutost za Andreescu. Nije im se svidjela njena promjena. "Puno sam puta razmišljao o tome, ali nikad to nisam izrazio jer nisam htio biti grub. Nadam se da će joj neko blizak to nježno pojasniti. Ona je po prirodi tako lijepa djevojka. Ne znam što je ovo uradila", napisao je jedan od njih. Drugi su Kanađanku počeli uspoređivati ​​s njenom majkom, koja je također radila plastične operacije. "Žao mi je, ali izgleda poput svoje mame". 

Oglasi

"Ne da gledati u sebe", napisao joj je jedan od teniskih fanova. Svi su zgroženi njenim promjenama na licu.

Tokom turnira u Miamiju 2023., Bianca Andreescu stigla je do četvrtog kola, usput porazivši Emmu Raducanu, Mariju Sakkari i Sofiju Kenin. Protiv Ekaterine Aleksandrove zadobila je bolnu povredu zglboa i teren je morala napustiti u invalidskim kolicima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi