Bild: Nova istraga protiv Felixa Sturma

Osumnjičen za naručeno ubistvo

Bild: Nova istraga protiv Felixa Sturma

Dž. Mrakić

Nakon što je tužilaštvo u Njemačkoj krajem aprila zaustavilo proces protiv Felixa Sturma i njegovog menadžera zbog nedostatka dokaza, isti je ponovno pokrenut prije nekoliko dana.

Podsjećamo, bivši višestruki prvak svijeta u srednjoj kategoriji i njegov menadžer Roland Bebak osumnjičeni su za pokušaj ubistva, odnosno da su angažovali plaćenog ubicu libanonskog porijekla kako bi izvršio ubistvo bokserskog promotera Ahmeta Önera.

Da je nova istraga i zvanično započela potvrdio je i Werner Nehnes, Önerov advokat.

"Slučaj je ponovo otvoren. Ovo se ne dešava tako često, jedino u onim slučajevima za koje postoji izuzetno čvrsta osnova", bile su riječi Nehnesa u izjavi za Bild. Također, oglasio se i Sturmov zastupnik, Gottfried Reims, koji smatra da nema potrebe da podizanjem tenzija i koji je staloženo izjavio da se bivši svjetski šampion bh. porijekla nema zašto brinuti.

"Ovaj slučaj i dalje ima samo jednu sudbinu - bit će odbačen", kratko je prokomentirao advokat Felixa Sturma. Vodeći advokat javnog tužilaštva Dr. Kortz nije se htio izjasniti po pitanju ovog slučaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.