Bivši engleski reprezentativac prodaje dresove da preživi

Bivši engleski reprezentativac prodaje dresove da preživi

Adnan Beganović

Nekadašnji golman engleske fudbalske reprezentacije, David James, nalazi se u velikim finansijskim problemima, pa se odlučio prodavati dresove, koje je skupio tokom svoje uspješne karijere.

Nekadašnji golman Liverpoola i Manchester Cityja, te brojnih engleskih klubova, tokom karijere je zaradio oko 20 miliona funti, no u maju je proglasio bankrot.

Da situacija za Jamesa nije niti malo bezazlena govori i to da se ovaj golman odlučio na prodaju dresova, njih oko 150, koje je skupio tokom svoje karijere.

James je još uvijek aktivan, odnosno trenutno je angažovan kao trener/golman u indijskom Kerala Blastersu.

Podsjetimo, James je profesionalnu karijeru počeo u Wattfordu, odakle je otišao u Liverpool gdje se zadržao sedam godina. Branio je i za Aston Villu, West Ham, Manchester City, Portsmouth, Bristol City, Bournemouth, te IBV. Na golu engleskog nacionalnog tima stajao je 53 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.