Bivši igrač Intera završio karijeru i odlučio da bude političar

Ulazi u parlament Kenije

Bivši igrač Intera završio karijeru i odlučio da bude političar

E. Čaušević

Bivši fudbaler Intera, McDonald Mariga, završio je fudbalsku karijeru prije godinu dana i odlučio se za potpuno drugačiji poziv.

Ovaj 32-godišnji fudbaler iz Kenije ponikao je u dresu švedskog Enkopingsa, a kasnije je igrao za Parmu, Inter, Real Sociedad, Latinu i Real Oviedo u kojem je završio karijeru na ljeto 2018. godine.

Mnogi su očekivali da će Mariga nakon igračke karijere uploviti u trenerske vode, ali se to nije desilo. Gazzetta dello Sport je objavila da se Mariga vratio u Keniju i da želi postati političar.

On je jedan od favorita za parlament ove države jer je dobio veliku podršku predsjednika Kenije, Uhurua Kenyatta. Mariga će biti četvrti igrač iz Kenije koji se odlučio za politiku nakon završetka karijere. Prije njega to su uradili Charles Mukora, Joab Omino i Chris Obure.

Mariga je 2010. godine postao prvi Kenijac koji je igrao u Ligi prvaka, a tada je bio član Intera. Inače, njegov brat Victor Wanyama igra u Tottenhamu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi