Bivši igrač Sarajeva moli za pomoć i spas supruge i djece

Damir Hadžić proživljava težak period

Bivši igrač Sarajeva moli za pomoć i spas supruge i djece

Edmir Škorić

Bivši nogometaš Sarajeva Damir Hadžić proživljava teške trenutke i dijeli sudbinu miliona drugih svojih sunarodnjaka...

Stravične poplave i klizišta uništavaju mnoge objekte, a tragedija se dogodila i u Željeznom Polju, mjestu gdje živi Hadžić sa svojom porodicom.

Novinska agencija Patria (NAP) objavila je danas kako je Hadžić uz jedan dio mještana Željeznog Polja izvukao živ, ali da i dalje proživljava dramatične trenutke.

I dok je Damir prošao most i uspio da se spasi, njegova supruga je s dvoje djece ostala u naselju u kojem se događaju stravične stvari uslijed klizišta i poplava.

Mnogi bivši Hadžićevi suigrači apeluju da se pomogne njihovom prijatelju. 

"Molim vas da mi pomognete da se vijest proširi te da dođemo do helikoptera koji će otići u mjesto Ravne- Željezno Polje i spasiti te zarobljene ljude. Damir kaže da je situacija alarmantna, da su klizišta na sve strane. POMOZITE LJUDI!!!", napisao je Veldin Muharemović, sadašnji igrač Olimpica, koji je svojevremeno zajedno s Damirom igrao za FK Sarajevo.

Više od 50 osoba iz Željenog Polja je stiglo u Žepče, a oko dvije stotine osoba pješke je krenulo izvan ugroženog naselja. Jedna starija žena je, prema nepotvrđenim informacijama, umrla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.