Bivši prvi teniser svijeta: 'Bog ne postoji, to je glupost, seks me više ne zanima...'
Safin je tokom karijere osvojio ukupno 15 turnira od čega su dva Grand Slama, ali uvijek je bio poznat po nervozi i svađi sa sucima.

Marat Safin šokirao svijet

Bivši prvi teniser svijeta: 'Bog ne postoji, to je glupost, seks me više ne zanima...'

Nekadašnji prvi teniser svijeta Marat Safin je izgleda potpuno prolupao nakon završetka karijere.

Popularni Rus je i tokom igračkih dana bio poznat kao vrlo lud teniser koji je stalno lomio rekete, svađao se sa sucima, pa je čak znao odšetati sa terena i prije kraja meča.

Ipak, bez obzira na sve on je u jednom trenutku karijere bio prvi teniser svijeta, a uspio je i da osvoji dva Grand Slam turnira.

Karijeru je završio 2009. godine, a čini se da je nakon toga potpuno prolupao. U jednom intervjuu za Sports.ru govorio je o svemu pomalo, a između ostalog dotakao se 'nekog drugog svijeta', seksa, vjere...

"Religija ne postoji. Svi znaju da je to samo izmišljotina kako bi se ljudi mogli kontrolisati. Da li stvarno mislite da negdje tamo sjede Bog i đavo i da odlučuju ko gdje ide? To je glupost", rekao je Safin, pa se dotakao i ljubavi.

"Nemam djevojku, nemam ni ženu. Ne zanima me veza, ni najmanje. Nisam više klinac, krv mi ne ključa i nemam želju za seksom".

Također, on je poručio kako vjeruje da nismo sami u svemiru te da tamo negdje postoji nešto poput vanzemaljaca. Još jednom je demantovao glasine da ima kćerku.

Inače, on je prvi teniser svijeta postao u novembru 2000. godine kada je imao samo 20 godina, a u toku karijere je osvojio ukupno 15 turnira.

Top Komentari

Makanaky
Ja iskreno ne vidim ništa šokantno u njegovim izjavama. Pojedini srbijanski mediji su prvi objavili ovu "šokantnu" vijest sa clickbait naslovima. A evo i ja sam morao pročitati, što bi značilo da se i ja pecam na gluposti:)
99 10
Mr.Balboa
Kada dozivis Dan Sudnji,tada ces saznati kako si bas los bio I kako si poricao I glavu okretao,a tesko toga dana nevjernicima!!!
25 43

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi