Griffin je napravio posao života: Uložio je u kompaniju Elona Muska koja danas vrijedi 100 milijardi
Foto - Screenshot

Uložio je novac 2015. godine i pogodio je

Griffin je napravio posao života: Uložio je u kompaniju Elona Muska koja danas vrijedi 100 milijardi

Midhat Šljivak

NBA zvijezde često su u problemima nakon što završe profesionalnu karijeru.

Iako zarade desetine, neki i stotine miliona dolara, dosta njih bankrotira samo nekoliko godina nakon završetka karijere. Luksuzni život, trošenje bez cilja im donese ozbiljne probleme, ali sa druge strane ima i onih koji pametno ulože stečeno bogatstvo i povećaju ga za desetine i stotine miliona.

Tako je NBA zvijezda Blake Griffin zajedno sa manje poznatim bratom Tylorom 2015. godine odlučio uložiti novac u kompaniju Space X koju vodi Elon Musk. Tada je kompanija vrijedila 'samo' 10 miliona dolara, a danas je njena vrijednost nevjerovatnih 100 milijardi dolara.

"Brat nije moj menadžer, nego partner", otkrio je Griffin u intervjuu sa Grahamom Bensingerom i nastavio je:

"Pomaže mi da upravljam poslovima, ali ne smatram ga menadžerom jer radimo sve zajedno. Brine se o fondacijama, kompanijama, investicijama i to radi jako dobro".

Kada odluče uložiti novac u neki posao, braća Griffin imaju samo dva zahtjeva.

Oglasi

"Bitno je da vjerujemo u projekat i da steknemo povjerenje u ljude koji imaju ideju. Interesuje nas u šta ulažemo i može li naše ulaganje promijeniti ljudima živote ili promijeniti svijet. To je jako uzbudljivo jer te tjera da budeš veoma oprezan".

Zatim je govorio o ulaganju u Space X Elona Muska. Novac je uložio 2015. godine kada je kompanija vrijedila samo 10 miliona dolara.

"To je primjer onog o čemu sam govorio. Space X može promijeniti svijet, a Elon Mask je čovjek koji je uvijek kreativan i to na raznim poljima. To nam je bilo odmah jasno i nismo željeli propustiti tu priliku".

"Uvijek se nadaš da će ti se ulaganje isplatiti, ali ni slutio nisam da će dostići ove visine. Ne bih to naslutio ni za milion godina", rekao je Griffin.

Pored Space X kompanije koje posjeduje Griffin bave se uzgojem zdrave hrane, ušao je u zdravstveni i tehnološki sektor, a ima i kompaniju koja prati klimatske promjene širom svijeta.

Griffin je još uvijek aktivan i u NBA ligi. Član je jedne od najjačih ekipa lige Brooklyn Netsa sa kojom pokušava doći do NBA prstena.

Godinama je Griffin igrao za LA Clipperse, potom je bio član i Detroit Pistonsa, a šest puta je bio izabran za All Star meč.

Top Komentari

Adohordas
Lako je uloziti kad ih imas previse pa ti i nije toliki rizik jer i ako izgubis opet imas kesha
1 3
BigBabo
Wise move Mr. Griffin!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi