Blanka Vlašić: Živim u predbračnoj čistoći

Religiozna hrvatska atletičarka

Blanka Vlašić: Živim u predbračnoj čistoći

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić (33) je prošlog vikenda sa mladim hodočasnicima u Mariji Bistrici podijelila svoje svjedočanstvo o tome kako se obratila.

Svoju vjeru je otkrila 2012. godine koja je bila teška za nju, a otkrila je mnoge stvari o 'svom odnosu sa Bogom'.

"U trenucima duboke tuge, Bog me pronašao. Prije četiri godine mi je bilo teško, imala sam operaciju i imala sam osjećaj da nisam Blanka ako ne skačem. Te povrede su zapravo za mene bile velika milost, jer me on na taj način pripremio za naše upoznavanje", rekla je Blanka, koja mašta da jednog dana osnuje svoju porodicu:

"Dopuštam gospodinu da ispiše taj scenarij. Radujem se budućnosti i otvorena sam za tu svoju priču. Živim u predbračnoj čistoći jer bez Božjeg blagoslova se nema smisla upuštati u to. To je polovična definicija braka i želim da to bude onako kako Bog zamisli. Jedino tako može biti plodonosno u punini".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi