Nekadašnji mladi reprezentativac BiH pokušao izvršiti samoubistvo
Tragedija za tragedijom u bh. fudbalu. Teški trenuci za sport u našoj zemlji

Bojan Jamina u teškom stanju

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH pokušao izvršiti samoubistvo

Midhat Šljivak

Fudbal u Bosni i Hercegovini iz dana u dan potresaju tragedije. Danas je sve šokirala vijest o samoubistvu fudbalera Zrinjskog Karima Gazzette, a sada stiže i informacija da je ruku na sebe digao i nekadašnji fudbaler Bojan Jamina (43).

Bojan Jamina, nekadašnji fudbaler Slavije, Čelika i još nekoliko poznatih klubova u našoj zemlji i inostranstvu, pokušao je izvršiti samoubistvo.

Kako navode mediji iz RS-a, 43-godišnji fudbaler je jutros oko osam sati pucao sebi u glavu iz vatrenog oružja u stanu u Istočnom Sarajevu.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, Jamina je preživio, ali je u bolnicu prevezen u teškom zdravstvenom stanju i ljekari mu se bore život.

Razlozi zbog kojih je Bojan Jamina pokušao izvršiti samoubistvo nisu poznati.

Bojan Jamina godinama je igrao na bh. terenima, a karijeru je okončao 2011. godine u dresu Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Oglasi

Upravo je u ovom timu pružao svoje najbolje partije. Imao je zapažene nastupe i u drugim klubovima, ali je uvijek bio bitan faktor u igri Slavije.

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine u našoj zemlji je pored Slavije igrao još za zenički Čelik i Kozaru iz Gradiške.

Igrao je jedno vrijeme u susjednoj Srbiji, te Sloveniji. Nastupao je za OFK Beograd, ljubljansku Olimpiju i NK Triglav Kranj.

Podsjetimo, u ranim jutarnjim satima u Mostaru skokom s osmog sprata stambene zgrade samoubistvo je počinio švicarski fudbaler iz redova Zrinjskog Karim Gazzetta.

Ovo je zaista crni ponedjeljak za sport u Bosni i Hercegovini i ovakve stvari su nešto što niko ne želi čuti i vidjeti.

Oglasi