Nevjerovatna kladioničarska priča poznatog menadžera: 500 eura na Fenerbahče!
Foto - Screenshot

Bojan Tanjević otkrio zanimljivu priču

Nevjerovatna kladioničarska priča poznatog menadžera: 500 eura na Fenerbahče!

M. Šljivak

Nekada poznati košarkaški menadžer Bojan Tanjević ispričao je zaista nevjerovatnu kladioničarsku priču.

Čovjek koji je vodio karijere nekoliko sjajnih evropskih košarkaša gostovao je u podcastu 'Jao Mile', kojeg vodi nekadašnji košarkaš Mile Ilić, te je ispričao zaista nevjerovatnu priču o padu na utakmici Barcelona - Fenerbahče.

Njegov stric, čuveni Bogdan Tanjević, vodio je ekipu Fenera u tom periodu i u jednom razgovoru s Bojanom dao mu je krila da uplati popriličnu cifru na turskog velikana na gostovanju u Barceloni.

To je greška koju je mlađi Tanjević napravio jednom i od tog trenutka više nikad nije ušao u kladionicu. Tiket čuva i danas.

"Zove me Bogdan ujutro u 10 da vidi šta radim. Ja sam negdje, pijem kafu s nekim. Kažem ja njemu. Što te podcjenjuju kladionice ovako? Kaže on kako podcjenjuju? Ja kažem stavili su hendikep 17. Kaže šta ti to znači? Ja kažem, pa da ćete izgubiti preko 17. Kaže on, pa mi ćemo da pobijedimo utakmicu".

"Sad on meni u minut govori, igramo sjajno, treniramo dobro, ovaj onakav, ovaj ovakav, onako koliko može u minut. Kažem dobro, kladit ću se. Kaže kladi se".

Oglasi

Zatim je otišao po novac. Uplatio je 500 eura da Barca neće dobiti Fener više od 17 poena prednosti.

"Odem kući uzmem 500 eura, a igrao sam po 50 dinara. Odem u kladionicu, neki Dule radio tamo. Kažem mu 'daj uplati mi, evo ti stavi mi ovo na Fener hendikep dvojka. Nisam igrao na pobjedu nego da izgube manje od 17".

"On kaže, 500 eura? Kako je on to izgovorio, ona kladionica, oni mučenici kao nojevi ovako digli glavu svi gledaju i kad su vidjeli da je igram na tim mog strica, svako je stavio sve što je imao na tu utakmicu. U 14 sati popodne više nije mogla da se igra, buknula informacija".

"Ja kući sad čekam, 1.85 kvota, da lijepo uberem 400 eura. Gledam utakmicu, sendvič, Coca-Cola...Poluvrijeme 21, kraj 43 razlike za Barcelonu. Još uvijek držim taj tiket u novčaniku", rekao je Tanjević.

Njegov stric legendarni Boša Tanjević vodio je Bosnu do naslova prvaka Evrope 1979. godine, a u bogatoj karijeri koju je većinom proveo u Italiji vodio je nacionalne timove Jugoslavije, Italije, Turske i Crine Gore.

Fenerbahče je vodio od 2007. do 2010. godine, a radio je još za Casertu, Trieste, Olimpiju Milano, Limoges, Budućnost, Asvel i Virtus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi