Bolt do zlata misleći na stražnjicu svoje kolegice
Jamajčanska atletičarka Megan Edwards na plaži

Motivirajuća pozadina

Bolt do zlata misleći na stražnjicu svoje kolegice

M. Skaka

Usain Bolt trčao je do svog olimpijskog zlata misleći na stražnjicu mlade atletičarke Megan Edwards, otkriva danas engleski tabloid The Sun.

Megan Edwards poslala je fotografiju svoje savršeno oblikovane pozadine Boltu neposredno pred utrku 5. avgusta uz poruku:

 

"Misli na moju guzu na cilju :)"

 

A Bolt je odgovorio: "Mogu to uraditi."

 

Nešto kasnije, 80.000 gledalaca na stadionu i milioni pokraj malih ekrana vidjeli su Bolta kako je za samo 9,63 sekunde pretrčao 100 metara i osvojio svoje prvo olimijsko zlato na Igrama. Prema navodima The Suna, Megan mu je čestitala sms-om, a on je odgovorio:

 

"Mislio sam na tvoju guzu."

 

Pripremajući se za utrku na 200 metara, četiri dana kasnije, Bolt je tražio još jednu motivirajućiu fotografiju. Dvadesetdvogodišnja Megan nije je poslala, ali Bolt je ipak uspio osvojiti još jedno zlato.

 

Napokon, pred 4x100m štafetu, Bolt je još jednom zatražio pomoć:

 

"Treba mi slika koja će mi pomoći da oborim svjetski rekord."

 

Ovaj put, slika je zaista stigla, a rekord je pao.

 

 

Bliska prijateljica dvadesetdvogodišnje Megan Edwards kasnije je izjavila: 

 

"Megan je bila oduševljena što je pomogla Boltu da se fokusira. On je veliki atleta, ali fotografija njene fantastične stražnjice sigurno mu je pomogla."

 

Nakon Olimpijade Bolt je platio let do Jamajke u prvoj klasi za Megan, koja inače živi u Engleskoj, te je ona provela pet dana u njegovoj vili. Ipak, neposredno pred božić, Megan je prekinula ovu vezu jer nije mogla podnijeti preveliku razdvojenost.

 

Jučer je Megan izjavila za Sun: "Usain i ja konstantno smo slali sms-ove jedno drugome i bilo nam je vrlo zabavno, ali to je sve što ću vam reći."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti