Partizanov Izraelac od muftije traži "dozvolu" da prekrši ramazanski post na jedan dan

Čeka ga derbi

Partizanov Izraelac od muftije traži "dozvolu" da prekrši ramazanski post na jedan dan

E. Škorić

Izraelac koji igra za Partizan, Bibras Natcho, spreman je od beogradskog muftije tražiti blagoslov kako bi prekršio post na dan vječitog derbija.

Natcho poštuje Ramazanski post svake godine, pa se tih 30 dana odriče hrane i pića od izlaska do zalaska sunca, a to ponekad može da bude problematično za sportiste i nogometaše, naročito ako poste na dan kada se igra utakmica.

Izraelac je sada priznao za srbijanski Telegraf da bi mogao zatražiti blagoslov od muftije Mustafe Jusufspahića kako bi prekinuo post na dan vječitog derbija između Partizana i Zvezde.

"Da, trudim se da izvučem najbolje iz sebe, s jedne strane što se tiče posta, a sa druge da ne „ubijem“ sebe i svoje tijelo, pošto takođe moram da budem spreman za utakmice. Pokušavam da dam maksimum. Nije lako, jer je takođe dug dan, do sedam uveče. Nije lako, ali trudim se najbolje što mogu", poručio je Natcho.

Veznjak Partizana je sa suprugom Taliom i sa tri sina svake godine obilježavao sveti mjesec muslimana, a prošle godine bio je na iftaru kod legende Partizana Mustafe Hasangića.

Izraelac je član Partizana od 2019. godine, a prethodno je igrao za Hapoel Tel Aviv, Rubin Kazanj, PAOK, CSKA Moskvu i Olympiakos, te je već 12 godina član izraelske reprezentacije.

Oglasi

On je rođen u Kfar Kami u Izraelu u čerkesko-izraelskoj muslimanskoj porodici, a njegov otac Akram služio je u graničnoj policiji i umro je od srčanog udara 2008. godine, dok je njegov rođak Nili Natkho, bivši košarkaš, poginuo 2004. u saobraćajnoj nesreći na sjeveru Izraela.

Derbi vječitih rivala na programu je u subotu 16. aprila, a radi se o utakmici 31. kola Super lige Srbije koja će početi u 18 sati.

Dva tima su trenutno izjednačena po broju bodova (78), ali crveno-bijeli imaju bolji međusobni skor i bolju gol razliku.

Ovo će biti treći ovosezonski vječiti derbi. U prvom je na stadionu Partizana bilo neriješeno 1:1, dok je ove godine Zvezda na svom terenu pobijedila sa 2:0.

U narednom 30. kolu Super lige Srbije Zvezda će dočekati Radnički iz Kragujevca, dok će Partizan gostovati Čukaričkom.

Top Komentari

ramizzmaj
Mnogo glup post, cak sta vise i nebitan
3 3
Dugi
Taj muftija ce ti dozvoliti da konzumiras i alkohol i svinjetinu! Valjda poznajes pravila posta i bez tog srbskog muftije!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi