Bosancu povećana kazna zbog dilanja kokainom

Igrao je i za reprezentaciju Austrije

Bosancu povećana kazna zbog dilanja kokainom

Sanelu Kuljiću, bivšem austrijskom reprezentativcu koji je porijeklom iz BiH, bit će produžena zatvorska kazna.

Kuljićevu igračku karijeru obilježio je kladioničarski skandal zbog kojeg je nekoliko godina proveo u zatvoru, ali problemi sa zakonom nisu ga zaobišli ni nakon izlaska na slobodu.

Ime ovog fudbalera se na naslovnicama ponovo našlo krajem prošle godine. Policija ga je uhapsila u butiku njegove supruge nakon što je ustanovljeno da se bavio narkoticima, tačnije da je dilao kokain, a od tada je u pritvoru.

Iako je najprije osuđen na kaznu zatvora od 12 mjeseci, sud u Beču (OLG) mu je danas kaznu povisio na još tri mjeseca, što je potvrdio i njegov advokat Mathias Burger.

Kuljić je priznao da je od 2017. do 2019. godine prodao 80 grama kokaina, da je imao šest mušterija, ali i da je sam ovisnik. Redovite prihode od 1.300 eura je u cjelosti trošio na drogu.

Podsjetimo, Kuljić je svojevremeo odigrao 20 utakmica za A reprezentaciju Austrije. U tamošnjoj ligi nosio je dresove brojnih klubova poput LASK-a, Austrije Beč, Rieda...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi