Legendarni balkanski fudbaler radi kao taksista i ljubi puno mlađu djevojku

Godine su za njega samo broj

Legendarni balkanski fudbaler radi kao taksista i ljubi puno mlađu djevojku

Haris Zilić

U javnosti su osvanule fotografije jednog od najkontroverznijih bugarskih fudbalera u historiji. Čovjek kojeg pamte starije generacije i čovjek koji je na neki način sa svojom generacijom najavio zlatnu generaciju bugarskog fudbala u kojoj su igrali Stoičkov, Balakov, Kostandinov, Zdravkov...

Riječ je o Bozhidaru Iskrenovu koji je imao nadimak i Gibby.

Pomenuti bivši fudbaler je sa Levskim bio četiri puta prvak Bugarske, a 50 puta je nosio dres reprezentacije Bugarske od 1983. do 1993. godine s kojom je nastupao na Mundijalu 1986. godine.

Popularni Gibby je bio majstor s loptom, a da je vodio bolji sportski život van terena vjerovatno bi danas bio rame uz rame sa legendama bugarskog fudbala.

Iako ove godine slavi 63. rođendan, Gibby kao da proživljava novu mladost.

Ono što je radio u mladosti kao igrač čini se da je nastavio i u starosti.

Oglasi

Još uvijek ima snage za tulumarenja, putovanja, opušten život, a sada je objavljena fotografija sa Tajlanda gdje je u društvu djevojke Sie s kojom se nedavno vjenčao.

Navodno ovaj par uživa na medenom mjesecu.

Bivšem bugarskom fudbaleru ne smeta razlika u godinama koja je oko 20, a Tajland su iskoristili za svoj medeni mjesec.

Iskrenov iza sebe već ima dva nesupješna braka, a tokom mlađih dana dovodio se u vezu sa najljepšim djevojkama Balkana u to vrijeme, među kojima su bile manekenke, pjevačice, glumice.

Očigledno se još nije smirio i godine su za njega samo broj.

U karijeri se suočavao i sa optužbama za namještanje utakmica, često se družio sa kontroverznim predsjednicima bugarskih klubova, a nakon svih tih dešavanja odlučio je napusti Bugarsku i život nastaviti u SAD-u.

Upravo je u SAD-u pokrenuo svoj hobi koji je na kraju postao biznis i uspješan je taksista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi