Braća Mamić i Vrbanović izlaze iz pritvora

Sud odredio kauciju

Braća Mamić i Vrbanović izlaze iz pritvora

Adnan Beganović

Čelni čovjek Dinama, Zdravko Mamić, trener zagrebačke ekipe Zoran Mamić, te Damir Vrbanović suđenje će dočekati na slobodi.

Naime, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučilo je prihvatiti kauciju za pomenutu trojku, piše Index.hr.

Međutim, sud je odlučio podići iznos kaucije koju moraju platiti braća Mamić i Vrbanović ukoliko žele izaći iz Remetinca. Tako će Zdravko Mamić morati uplatiti sedam miliona kuna kaucije, njegov brat Zoran tri manje, a Vrbanović milion kuna.

Index.hr piše da će braća Mamić i Vrbanović izaći iz pritvora čim uplate kauciju na račun suda, a njihovi advokati su već počeli prikupljati novčani iznos potreban za plaćanje kaucije.

Podsjetimo, braća Mamić su osumnjičeni da su Dinama oštetili za 117.8 miliona kuna, a državni proračun za 12.2 miliona kuna. Također, Uskok tvrdi da je Zdravko Mamić iz Dinama na nezakonit način izvukao 52 miliona kuna, te da je njegov brat na račun Dinama i utaje poreza zaradio 38.1 milion kuna.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti