Bravo za Ozila: Premije od SP-a za operacije bolesnu djece
FOTO:EPA

Njemački reprezentativac u humanoj misiji

Bravo za Ozila: Premije od SP-a za operacije bolesnu djece

Adnan Beganović

Njemački reprezentativac i fudbaler Arsenala, Mesut Ozil, još jednom je pokazao o kakvoj se ljudskoj veličini radi.

Naime, Ozil se odrekao nagrade za osvajanje Svjetskog prvenstva kako bi pomogao oboljeloj djeci kojoj je novac potreban za skupe operacije.

Radi se o sumi od 300.000 eura, a operisano je 23 djece iz Brazila, iako je ranije bilo planirano da se operiše 11 djece. No, Ozil je smatrao da broj 23 simbolizuje njemački trijumf u Brazilu, odnosno fudbaler Arsenala je mišljanja da je su 23 igrača podjednako zaslužna za trijumf.

Upravo zbog ovog njegovog humanitarnog čina sinoć mu je u Berlinu dodijeljena nagarada Laureus, a svečanosti je prisustvovao i legendarni njemački fudbaler Franz Beckenbauer, koji je izjavio:

"Mesut je bolji čovjek nego fudbaler, a priznat ćete da to nije lako".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije