Brown Sugar RnB u prepunom Domu mladih: Trijumf urbane kulture

Brown Sugar RnB u prepunom Domu mladih: Trijumf urbane kulture

E. Čaušević

Izuzetnim događajem sinoć je u sarajevskom Domu mladih započela nova sezona Brown Sugar RnB zabava. Dom mladih je od samog ulaza bio u potpunosti preuređen, zapakovan na način da je publika kroz crni hodnik ulazila direktno u krug sale. Sve je izgledalo kao iz neke druge dimenzije, a Boris Nikolčić, jedan od najboljih koktel majstora iz regije koji ljeti radi u klubovima na Hvaru je svojim majstorijama pravio pravu malu čaroliju.

U preuređenom prostoru velike dvorane publika je uživala u šestosatnom audiovizualnom spektaklu. Najveći hitovi RnB i hip hop muzike odzvanjali su do ranih jutarnjih sati u prepunoj dvorani. Dosta pažnje se posvetilo detaljima i vrhunskoj produkciji. Pored odlične muzike i velikog broja video projekcija, publika je uživala i u posebnom iznenađenju večeri. Naime, jedan od vrhunaca večeri je bio i mini nastup Ede Maajke, kojeg su kao iznenađenje priredili domaćini DJ Soul i Merakoon. Oni nakon zabave nisu krili oduševljenje.

"Osjećam se stvarno fantastično. U neku ruku sinoć se desio trijumf urbane kulture, važan ne samo za Sarajevo već i cijelu BiH. Dobili smo jako puno pohvala, jer hip hop događaj ovakvog formata do sada nije bio viđen kod nas. Nakon uspješne prošle godine, željeli smo novu započeti velikom poklonom za sve naše posjetitelje, a odziv i pozitive reakcije su i nadmašili naša očekivanja. Ovo specijalno izdanje Brown Sugar RnB je potpisano kao Red Bull Music event, što je sa sobom donijelo kvalitet bez kompromisa. Svi smo sinoć uživali u Domu mladih uređenom kao nikada do sada, i pored odlične publike zahvale idu i organizacijskoj i tehničkoj ekipi.” - rekao je DJ Soul.

Merakoon, sarajevski DJ, također član Fm Jam ekipe i začetnik Brown Sugar RnB serijala je izjavio:

"Od samog ulaska na događaj publika je znala da dolazi na nešto posebno i nesvakidašnje za naš grad. Uređenje kluba odigralo je svoju ulogu, kao i naša publika koja nas je nosila cijelu noć svojim pozitivnim reakcijama i komentarima. Jako mi je drago da smo sa našim prijateljima i partnerima uspjeli ostvariti sve ovo i bolje nego što smo zamislili. U nastavku godine pripremamo oko 20 Brown Sugar RnB evenata na raznim lokacijama i u raznim gradovima, a ovo je bio početak godine za poželjeti”

Brown Sugar RnB specijalna noć o kojoj će se još dugo pričati je dio serijala zabava kojim se Merakoon i Soul intenzivno bave od prošlog ljeta. Već za ovaj petak najavljeno je i novo izdanje u tuzlanskom Domu mladih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije