Istočnjačkim šarmom osvojila Buffona, predala mu se, pa slušajući radio saznala da je prevarena

Bivša češka manekenka ga je jako voljela

Istočnjačkim šarmom osvojila Buffona, predala mu se, pa slušajući radio saznala da je prevarena

Edmir Škorić

Sportisti uglavnom izlaze sa lijepim ženama i lako dobiju ono što požele. Slavni golman Gianluigi Buffon također je uspio da osvoji srce ljepotice s kojom je isplanirao dug  i sretan zajednički život, ali stvari se nisu odvijale onako kako je zamislio i kako su oboje željeli.

Lijepi i uspješni, Alena Šeredova i Gianluigi Buffon upoznali su se na stadionu 2005. godine dok je Italijan branio za svoj tadašnji klub Juventus, a vjenčali 2011. godine. Međutim, dvije godine kasnije brak je propao zbog skandala oko Buffonove izdaje. On je češkog anđela prevario sa Ilariom D'Amico, s kojom je ostao do danas.

Ljubavna priča između Alene i Gianluigija bila je jedna od najpopularnijih tih godina. Ona je model, druga na Miss Češke i četvrta na Miss svijeta 1998., upoznaje golmana italijanske reprezentacije i strast se rasplamsava. Časopisi im posvećuju naslovnice i ekskluzivne uloge. Alena i Gigi su lijep, zgodan, bogat i uspješan par i niko ne sluti da će devet godina nakon prvog poljupca veza završiti pravim skandalom.

Manekenka i misica dolazi u Italiju i svojim istočnjačkim šarmom osvaja sve. Mnogi reprezentativci Italije bili su zaslijepljeni zbog njene ljepote, ali ona se na kraju predala Buffonu, slavnom golmanu, kojeg je upoznala nakon utakmice Juventusa, koju je gledala u društvu prijatelja.

Ljubav između njih je jaka i 2007. Čehinja ostaje trudna. Češka manekenka posvećena je djetetu, pa karijeru ostavlja po strani. Kasnije je, 2009. godine, dobila drugo dijete - sina Louisa Thomasa. Gigi je jedan od simbola italijanskog nogometa za kojeg se odlučila vjenčati.

Oglasi

16. juna 2011. Gianluigi Buffon i Alena Šeredova vjenčali su se u katedrali San Vito unutar dvorca Hradcany u Pragu. Razmjena vjenčanog prstenja odvija se daleko od Italije, no slavlja s preko 150 uzvanika - među kojima su nogometaši, treneri i poznata lica iz svijeta italijanske estrade - slave se u Marini di Pietrasanta, na Twigi, omiljenom mjestu parova. Idila, međutim, ne traje dugo i nakon samo dvije godine stižu glasine o dubokoj krizi.

2013. je godina i par se sve rjeđe viđa u časopisima i na javnim mjestima. No, pažnja Gigiju Buffonu, golmanu Azzurra i Juventusa, ne opada, paparazzi ga prate u njegovim samotnim izlascima, a tu je i magazin Chi fa il primo koji mu ne da mira i pokušava da ga uhvati u prevari. U januaru 2014. magazin pod vodstvom Alfonsa Signorinija lansirao je informacije o navodnom viđanju Buffona i Ilarije D'Amico, novinarke Skya.

Njih dvoje upoznali su se na dobrotvornoj konferenciji i bila je to ljubav na prvi pogled. Prema pisanju medija, njih dvoje već hodaju, ali ne postoje službeni dokazi poput fotografija na kojima su zajendo. 14. maja časopis Chi objavljuje prve ekskluzivne zajedničke fotografije Buffona i D'Amice, koji ulaze u zgradu kasno navečer, a sljedećeg jutra izlaze zajedno.

"Tajna noć strasti", naslov je u časopisu, a nekoliko dana kasnije golamana Juventusa objavljuje da on i njegova supruga već neko vrijeme žive odvojeno kod kuće.

Oglasi

Razvod je bio neizbježan. "Iako smo neko vrijeme bili razdvojeni, mogla je imati sva prava da mi stvara probleme, ali bila je sjajna, kao što sam mislio da jest i kakva se pokazala", priznaje Buffon najavljujući, između redaka, skori razvod.

Par ne daje nikakvu službenu izjavu da bi najavio svoj oproštaj i, unatoč izdaji i boli, Alena Šeredova šuti. Nema scene, nema izjave.

"Imala bih zdjelu kamenčića u cipelama da se izujem, ali nisam mogla okolo pričati ružno o Gigiju Buffonu", nedavno je priznala češka manekenka koja je radije ostala nasmijana i dostojanstveno nastavila dalje. To, međutim, nije popravilo odnos. Govoriti o široj porodicu za nju je još uvijek nemoguće. Unovčiti ne znači oprostiti, pa ni danas kada je Alena obnovila porodicu, a Gigi je ostao uz istu ženu - Ilariju D'Amico, s kojom je dobio još jednog sina.

Samo godina nakon razvoda, Alena je prekinula šutnju o tome kako je otkrila da ju Gigi vara s Ilarijom D'Amicom.

"Na radiju sam dok sam išla frizeru saznala da sam dobila rogove", otkrila je nedavno češka manekenka na društvenim mrežama s ironičnim tonovima, objasnivši: "Slušala sam jedan prijenos i neko je rekao za vezu između Gigi i Ilarije. Srećom nisam imao nesreću".

Unatoč traumi izdaje, Alena je nastavila dalje te se udala za bogatog Alessandra Nasija, s kojim je dobila kćerkicu Vivienne.

Šeredova je u prošlosti već tvrdila da njen partner Alessandro Nasi nije samo poslovni čovjek, već i entuzijastični sportista.

“On je čovjek koji je uvijek puno radio, a voli i sport, pa primjerice umjesto pauze za ručak ide na plivanje. Izvana je tip za kravatu, ali ispod te kravate ima trbušnjake", priznala je češka ljepotica koja danas ima 43 godine. Njen suprug milijarder s kojim živi u Italiji ima 47 godina i jedan je od lidera u automobiskom gigantu Fiat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi