Jedan od najboljih trenera svijeta uz cigaru, pivo i zgodnu ženu provodi tople dane

Don Carlo na odmoru

Jedan od najboljih trenera svijeta uz cigaru, pivo i zgodnu ženu provodi tople dane

Edmir Škorić

Dok Carlo Ancelotti punim plućima priprema Real Madrid za pohod na još jedan trofej Lige prvaka, njegova fotografija s odmora na kojoj se italijanski trener opušta uz bazen u društvu supruge obišla je internet. U samo 17 sati fotografija je skupila 170.000 lajkova.

I treneri, poput nogometaša, imaju pravo na odmor nakon još jedne naporne sezone. Ancelotti s Realom nije uspio da osvoji titulu u Španiji, izgubio je i u borbi za Ligu prvaka, no za utjehu je ostao Kup Kralja i španski Superkup.

Iako rezultati nisu na nivou onih na kakve su naviknuti navijači Reala, Ancelotti će trenirati klub i naredne sezone, nakon čega bi trebao da postane selektor Brazila. U međuvremenu, trofejni i slavni Italijan uživa u odmoru i to u svakom smislu te riječi.

64-godišnjak je uhvaćen s pivom u ruci i cigaretom u ustima, dok mu je desna ruka bila tik iznad stražnjice njegove 52-godišnje supruge Mariann Barrene, uspješne poduzetnice iz Kanade.

Trener Reala se maksimalno opustio

Diplomirala je na Univerzitetu Simon Fraser i doktorirala financije. Ona je prethodno radila u odjelu za odnose s javnošću i investitorima kompanije Dayton Mining Corp. prije nego što je preuzela mjesto predsjednika Mondo Uomo Enterprises Ltd.

Bogatstvo Ancelottijeve supruge procjenjuje se na 15 miliona dolara. S Carlom Marianne ima dvoje djece, Cathy i Davida, kao i kćer iz prethodnog braka po imenu Chloe. Carlo i Marianne zajedno su od 2014. godine.

Ancelottija prethodna supruga Luisa Gibellini umrla je prije dvije godine u Parmi nakon što je bila teško bolesna. Gibellini je 25 godina bila u braku s aktuelnim trenerom Reala, s kojim je imala dvoje djece, Katiju i Davidea, a razveli su se 2010. godine.

Ipak, ostali su u dobrim odnosima, toliko da je Ancelotti, kada je čuo da je njeno stanje veoma loše, odmah otputovao u Italiju nakon utakmice tadašnjeg kluba Evertona s Manchester Cityjem kako bi proveo posljednje sate s bivšom suprugom.

Kanađanka je od 2014. godine u braku sa Ancelottijem

Njihova veza počela je još u djetinjstvu, a Luisa je svugdje pratila svog supruga tokom karijere. Bila je sjajna sportistkinja - kao igračica softballa, a zatim i nogometni golman, dok je jako voljela i tenis, što je prenijela i na Ancelottija.

Ostaće upamćena i po tome što je Ancelottija svojevremeno početkom 2000-ih u Milanu na treninge dovozila helikopterom. Nakon razvoda, Carlo je 2014. godine oženio spomenutu Kanađanku Mariann Barrena McClay, koju je upoznao u londonskom restoranu dok je trenirao Chelsea.

Oglasi