Tevez se prisjetio prve velike plate i na šta ju je potrošio: "Svi su ostali u šoku"
Foto - EPA

Legendarni napadač

Tevez se prisjetio prve velike plate i na šta ju je potrošio: "Svi su ostali u šoku"

Midhat Šljivak

Legendarni argentinski fudbaler Carlos Tevez završio je profesionalnu karijeru u 37. godini.

Carlitos je odlučio otići u penziju u dresu voljene Boce Juniors, a tokom karijere je igrao za brojne velikane.

Nastupao je još za Corinthians, West Ham, gradske rivale iz Manchestera, Juventus, te kineski Shanghai Shenhua, gdje je bio jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta.

Tevez je tokom karijere stekao ogromno bogatstvo, a otkrio je kako je prvi veliki novac zaradio kada je 2005. godine iz Boce na veliko iznenađenje svih otišao u brazilski Corinthians.

Interesantna je priča na šta je Tevez novac potrošio i kao dijete iz siromašne porodice bio je veoma oprezan.

Oglasi

"Prve velike pare zaradio sam u Corinthiansu. Odmah sam kupio 10 kuća i odveo sam kompletnu porodicu, tetke, ujake iz starog komšiluka".

Način na koji im je saopštio da se sele iz susjedstva je sjajan.

"Organizovao sam roštilj. Niko ništa nije znao, a zatim sam ih sve šokirao", rekao je Tevez.

Nakon Corinthiansa karijera legendarnog Argentinca je eksplodirala u Engleskoj, gdje je godinama bio jedan od najboljih napadača lige.

Na kraju se vratio kući i završio je karijeru u timu koji ga je i stvorio, te je na lijep način okončao svoju fudbalsku priču.

Top Komentari

salt_city
Ljudina
3 0
Pajkan
Fino od Carlitosa
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi