Tatin sin je zgrozio svijet onim što je napravio - Sreća je da postoje pravne države
Carson Briere je šokirao apsolutno sve onim što je napravio s kolicima nesretne djevojke

Nevjerovatna scena

Tatin sin je zgrozio svijet onim što je napravio - Sreća je da postoje pravne države

M. Šljivak

Sportsku javnost širom svijeta potresla je scena s jedne zabave na kojoj je mladi igrač hokeja Carson Briere odlučio na jednoj zabavi gurnuti invalidska kolica niz stepenice i na taj način je onemogućio djevojci koja je došla tu da se sigurno vrati kući. Njegovo ogavno ponašanje bit će i kažnjeno i protiv njega je pokrenut krivični postupak.

Carson Briere sin je generalnog menadžera Philadelphia Flyersa Daniela Brierea, te je hokejaš na univerzitetu Mercyhurst.

Ovaj klinac dovoljno je bahat jer mu je tatica osigurao sve u životu i očigledno smatra da može raditi sve što mu je volja. Zgrozio je svijet onim što je napravio na jednoj zabavi.

Carson je vidio invalidska kolica u blizini stepenica. Pametnjaković ih je odlučio baciti niz stepenice i na taj način je djevojci, koja je na zabavu došla u kolicima, onemogućio da ode ode kući.

Srećom, kamera je sve zabilježila. Snimak se pojavio u javnosti i bahati hokejaš je optužen po tri tačke optužnice za nasilničko ponašanje.

Oglasi

On će se na sudu pojaviti u maju. Odbrana i tužilaštvo će iznijeti svoje strane, ali nakon svega viđenog ništa osim kazne ovaj bahati i umišljeni sportista nije ni zaslužio.

Kolica su pripadala djevojci imena Sydney Benes. Kolica je kupila prije godinu dana za 2.000 dolara i Carson je na njima napravio ozbiljnu štetu bacanjem niz stepenice.

Carson nije jedini koji se suočio s optužbom. Tu je i igrač lacrossea Patrik Carrozzi s istog koledža koji je bio u njegovom društvu i on će se također naći na sudu.

"Zaista se kajem zbog onog što sam napravio. Ne postoji izgovor i uradit ću bilo šta da se iskupim za to", poručio je Carson Briere.

Opravdanja za ovakav potez nema. Carson je zaslužio kaznu za bahato ponašanje i nadamo se svakako da će je i dobiti.

Dobri ljudi preko opcije GoFundMe odlučili su pomoći djevojci koja je ostala bez kolica i već su skupili 8.000 dolara kako bi kupila nova.

Oglasi