Navijači Celtica na tribinama svog stadiona okačili zastave Palestine

Podrška narodu u Gazi

Navijači Celtica na tribinama svog stadiona okačili zastave Palestine

Endin Čaušević

Već desetak dana traju napadi Izraela na Palestinu u kojima je poginulo više od 200 ljudi.

Izrael je žestoko odlučio da napadne Palestinu nakon novih sukoba koji su počeli u Jerusalemu.

U ovim napadima do sada je u Palestini ubijeno najmanje 219 ljudi uključujući čak skoro 100 žena i djece što je zaista strašno.

Mnogi su osudili javno napade Izraela na Palestinu, ali one najveće sile su većinom pružile podršku Izraelcima što je mnogima nepojmivo jer je svima jasno kakvi zločini se dešavaju.

I mnogi poznati sportisti iz cijelog svijeta su ovih dana apelovali da se sukobi zaustave jer ginu nedužni ljudi. Sinoć je to poručio i Paul Pogba koji je tražio da Izrael prekine napade na Palestinu.

Ovoj "borbi" priključili su se i navijači Celtica iz Glasgowa koji su također pružili podršku narodu Palestine.

Navijači škotskog kluba su poredali zastave Palestine na dio svoje tribine kako bi im pružili podršku u sukobima proti Izraela.

Radi se o grupi pod imenom "Green Brigade", a oni su fotografije objavili na svom Twitter profilu.

Većina navijača Celtica je podržala ovaj potez i podršku narodu Palestine, ali nažalost bilo je i onih koji nisu bili baš saglasni s ovakvim potezom.

Top Komentari

Bravo za Navijace Seltica.
11 0
Jugovina
Moze li jedan dan na sportskom portalu bez vijesti o pakestini i izraelu?
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi