Najbolja je driblerica na svijetu, a pažnju privlači i zbog toga što skidanjem dresa slavi pogotke

Engleska junakinja

Najbolja je driblerica na svijetu, a pažnju privlači i zbog toga što skidanjem dresa slavi pogotke

Edmir Škorić

Ženski fudbal sve je popularniji i privlači sve veću pozornost, a svaka od fudbalerki uspijeva na ovaj ili onaj način steći slavu iako je to mnogo teže nego u slučaju fudbalera.

Na kraju nedavnog Svjetskog prvenstva za fudbalerke izbio je skandal jer je predsjednik španskog fudbalskog saveza Luis Rubiales poljubio u usta špansku reprezentativku, a nedugo nakon toga napustio funkciju.

Bio je to još jedan, doduše negativan, marketing za ženski fudbal, koji je sve zastupljeniji, pa tako i u video igrama postoje i ženski timovi, a sve s ciljem ravnopravnosti spolova.

Postoji niz fudbalerki koje su svjetski popularne, pa su mnogi sasvim sigurno čuli za Brazilku Martu, Alex Morgan, Megan Rapinoe ili Samanthu Kerr.

Popularnost polako stiče i Chloe Kelly. Ona je engleska reprezentativka i dala je u finalu Evropskog prvenstva protiv Njemačke odlučujući gol na Wembleyju pred oko 88.000 gledalaca. Vjerovali ili ne, to je rekord Evropskog prvenstva i za muškarce i za žene.

Chloe je rođena 15. januara 1998. u Londonu. Od djetinjstva je voljela fudbal, počela da trenira u akademiji QPR-a, a zatim je prešla u akademiju Arsenala.

Oglasi

Ona je 2018. godine potpisala ugovor s Evertonom, a u ljeto 2020. godine odlazi u Manchester City s kojim odmah osvaja FA kup.

Chloe je poznata prije svega po onom pogotku u finalu i blistavom slavlju, kada je skinula dres, no zapravo je gotovo najbolja driblerica svjetskog ženskog fudbala.

Osim što je sjajna fudbalerka, jedna od najboljih u svijetu, može da se pohvali i da ima 739.000 pratilaca na Instagramu, a tamo nerijetko objavljuje fotografije, ponekad i one koje muškarci više vole od onih na kojima pozira u dresu i sa kopačkama.

Oglasi

Oglasi