Cisse: Donio sam odluku nakon razgovora s vjeroučiteljem

Nosit će reklamu Wonga na dresu

Cisse: Donio sam odluku nakon razgovora s vjeroučiteljem

E. Škorić

Napadač Newcastlea Papiss Cisse ističe kako se posavjetovao sa islamskim učiteljima prije nego li je odlučio hoće li obući dres na kojem se nalazi reklama Wonge.

Wonga je kompanija koja se bavi pozajmljivanjem novca, što naravno nije dozvoljeno po muslimanskim uvjerenjima. Senegalac je tražio da nosi dres bez reklame ili s reklamom neke humanitarne organizacije, no engleski klub mu nije izašao u susret.

"Obavio sam neke korisne razgovore s mojim klubom, porodicom i islamskim učiteljama u posljednjih nekoliko sedmica. Nakon dosta razmišljanja donio sam odluku da slijedim moje suigrače i nosim dres", rekao je Cisse, dodavši:

"Sada mislim da je važno za momčad i navijače da se koncentrišemo 100 odsto na nogomet. Iako nisam išao na pripreme u Portugal, vratio sam se kako bih radio na fizičkoj  spremi i pripremio se za početak sezone. Osjećam se superi ne mogu dočekati da započne utakmica protiv St. Mirrena u utorak".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.