Igrao finale Lige prvaka, vitrina bogata trofejima, danas se povukao i živi normalnim tempom života

Bio je zvijezda u svojoj zemlji

Igrao finale Lige prvaka, vitrina bogata trofejima, danas se povukao i živi normalnim tempom života

H. Zilić

Krajem 2019. godine fudbalsku javnost je iznenadila vijest da u 33. godini karijeru završava Claudio Marchisio.

Čovjek koji je u fudbalsku penziju otišao kao legenda Juventusa za koji je skupio 294 nastupa, a ima i devet utkamica za ruski Zenit u kojem je imao posljednju sezonu u karijeri.

Za reprezentaciju Italije skupio je 55 nastupa i bio je jedan od ratnika bez kojih igra Juventusa i Italije na sredini terena nije bila moguća.

Fudbaleri po završetku karijere odluče da prihvate trenerski posao, neki i medijski pa postanu komentatori, ali Marshicio je daleko od javnosti.

Legendarni italijanski fudbaler se povukao iz javnosti i živi sasvim normlanim tempom života, ako je suditi po njegovim objavama putem društvenih mreža, ali i činjenica da skoro nikako nije prisutan u medijima.

Oglasi

U braku je sa suprugom Robertom koju je upoznao 2008. godine, a s kojom ima i dva sina Davida i Leonarda.

Bilo je pisanja po medijima da bi Marchisio mogao vrlo brzo na trenerske klupe, ali od toga nema ništa, barem ne još uvijek.

Svoj život je prilagodio jednom pravom odmoru nakon završetka bogate igračke karijere u kojoj je sa Juventusom osvojio 15 trofeja, sa Zenitom jednu titulu, a sa Starom damom je igrao i finale Lige prvaka, dok je sa Italijom nastupao na velikim takmičenjima.

Porodica, kućni ljubimci, planina, odmori, tako danas izgleda život Claudija Marchisija, a na njegovim profilima putem društvenih mreža rijetko se može pronaći i neka slika iz fudbalskog svijeta, ono što i postavi uglavnom je vezano za Juventus, klub čiji je veliki navijač.

Dok većina fudbalera i sportista počnu sa novim životnim izazovima, Claudio se odlučio za miran porodični život, a nije isključeno da uskoro bude ponovo medijski aktivan.

Imao je ponude iz modnih agencija, sa TV kuća, naravno i trenerske pozive, pa ko zna šta budućnost nosi kada je u pitanju ovaj bivši fudbalski as Juventusa i reprezentacije Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi