Cocalić i društvo proveli cijeli dan u zatvoru

Nezaboravan dan za bh. fudbalera

Cocalić i društvo proveli cijeli dan u zatvoru

Fudbaleri Mechelena zajedno sa stručnim štabom proveli su cijeli dan u zatvoru, a da pritom nisu ništa skrivili. 

Naime, odlukom srbijanskog trenera Aleksandra Jankovića slobodno vrijeme igrači Mechelena su morali provesti u zatvoru i uvjeriti se kako je ustvari raditi na jednom takvom mjestu. 

Janković je svoje igrače rasporedio u grupe i potom dio njih poslao da pomažu u kuhinji, jedni su morali dijeliti hranu i prati suđe, a neki su bili primorati jesti zajedno sa zatvorenicima i pomagati im u njihovim poslovima. 

Direkcija zatvora je omogućila igračima Mechelena da u potpunosti istraže zatvor, obilazeći zatvorsku biblioteku, sobu za molitve i sobu u kojoj se zatvorenici sastaju sa svojim najbližima. 

"Ovaj dan je bio pravo iznenađenje. Mislili smo da će to biti neka aktivnost kao rafting ili karting, ali na kraju smo završili u zatvoru. Kroz ovu posjetu sam shvatio da trebamo znati cijeniti neke stvari u životu", izjavio je nakon posjete fudbaler Jean-François Gillet.

Našem Edinu Cocaliću će jučerašnji dan zasigurno ostati u dugo u sjećanju... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.