Cristiano štitio Andyja Ruiza od ismijavanja: Tijelo nije bitno...
Foto - EPA

Ronaldo nije dao da se loše govori o bokseru

Cristiano štitio Andyja Ruiza od ismijavanja: Tijelo nije bitno...

Midhat Šljivak

Andy Ruiz šokirao je svijet 1. jula 2019. godine kada je nokautirao Anthonyja Joshuu.


Američki bokser je tako postao šampion svijeta, a mnogi su Ruiza ismijavali zbog njegovog fizičkog izgleda i debljine. To su radili i prijatelji Cristiana Ronalda, ali on im nije dopustio da tako vrijeđaju sjajnog boksera.

U razgovoru sa još jednom bokserskom legendom Gennadyjem Golovkinom, CR se dotakao Ruiza i tvrdi da je veoma dobar, te da izgled tijela nije bitan.

"Ruiz je dobar. O njemu sam pričao sa prijateljima, jer su ga ismijavali i govorili su da je debeo. Rekao sam im: Slušajte, tijelo nije bitno, bitna je spremnost", otkrio je Ronaldo.

Ruiz je titule izgubio u decembru 2019. godine. Došao je pred Anthonyja Joshuu sa 128 kilograma i nije imao nikakve šanse protiv Britanca.

Ipak, sada je spreman da se vrati na tron. Smršao je, žestoko radi sa timom Canela Alvareza i ove godine bismo ga trebali gledati u ringu.

Top Komentari

Penderinos
Problem je sto on nije ni spreman
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi