Cristiano Ronaldo donirao 7 miliona eura za Nepal!

Pokazao kakav je čovjek

Cristiano Ronaldo donirao 7 miliona eura za Nepal!

Francuski mediji danas donose vijest da je Cristiano Ronaldo donirao sedam miliona eura za područja pogođena strašnim zemljotresom u Nepalu.

Magazin So Foot navodi da je 30-godišnji Portugalac pomenuti novčani iznos donirao organizaciji Save the Children, koja pomaže preživjelim žrtvama zemljotresa koji je prošlog mjeseca pogodio ovu azijsku zemlju.

Cristiano Ronaldo je također putem Facebooka nedavno pozvao više od 100 miliona svojih fanova da pomognu djeci u Nepalu, koja su proživljavala i još uvijek proživljavaju pravi pakao.

Daleko od toga da je ovo Ronaldu prva velika humana gesta, budući da je poznato da je najpopularniji svjetski fudbaler već mnogo puta učestvovao u sličnim akcijama.

Naprimjer, 2004. godine je pomogao indonezijskim žrtvama tsunamija nakon što je na jednom snimku vidio dječaka koji se u njegovom dresu Portugala spašava od ove prirodne katastrofe.

Šta dodati na kraju osim da je Cristiano Ronaldo još jednom pokazao kakva je ljudska veličina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.