Cristiano Ronaldo najplaćeniji sportista svijeta

Zaradio 88 miliona dolara

Cristiano Ronaldo najplaćeniji sportista svijeta

M. Šljivak

Fudbaler Real Madrida Cristiano Ronaldo najplaćeniji je sportista u 2016. godini po magazinu Forbes.

Nakon što je u penziju otišao legendarni bokser Floyd Mayweather, koji je prethodnih godina dominirao na listi po zaradama, njegovo mjesto je zauzeo Ronaldo.

Zvijezda madridskog Reala je u proteklih godinu dana inkasirala ukupno 88 miliona dolara, što mu je dovoljno za prvo mjesto.

"Fudbalska ikona Cristiano Ronaldo je najplaćeniji sportista svijeta. On je u 2016. godini zaradio ukupno 88 miliona dolara, a novac je stigao od plate, bonusa i reklama. Ronaldo je jedini sportista nakon Michaela Jordana, koji je na prvom mjestu po zaradi, a da se takmiči u timskim sportovima", saopšteno je iz Forbsa.

Ronaldo je iza sebe ostavio zvijezdu Barcelone Lionela Messija. Argentinac je zaradio sedam miliona manje Portugalca, a iza njih slijede LeBron James, Roger Federer i Kevin Durant.

pozicija sportista i sport zarada u dolarima
1. Cristiano Ronaldo (fudbal) 88 miliona
2. Lionel Messi (fudbal) 81 milion
3. LeBron James (košarka) 77 miliona
4. Roger Federer (tenis) 67,8 miliona
5. Kevin Durant (košarka) 56,2 miliona
6. Novak Đoković (tenis) 55,8 miliona
7. Cam Newton (NFL) 53,1 milion
8. Phil Mickleson (golf) 52,9 miliona
9. Jordan Speith (golf) 52,8 miliona
10. Kobe Bryant (košarka) 50 miliona

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi