Crnogorac živio bajku u Indoneziji: Zagrao za ovu državu, postao zvijezda i onda doživio šok

Preminula mu supruga nakon kraće bolesti

Crnogorac živio bajku u Indoneziji: Zagrao za ovu državu, postao zvijezda i onda doživio šok

E. Čaušević

Crnogorski fudbaler Ilija Spasojević zaista ima nevjerovatan fudbalski klub jer se odlučio za igre u dalekoj Aziji, a na kraju je postao i reprezentativac Indonezije.

Ovaj 32-godišnji fudbaler rođen je u Baru, a karijeru je počeo u Vojvodini iz koje je na kraju prešao u Sutjesku iz Nikšića. Nakon nastupa u Crnog Gori, Srbiji i Grčkoj napravio je iznenađujući potez i odlučio je da odseli u Indoneziju gdje je postao zaista velika zvijezda.

Spasojević je promijenio nekoliko klubova u ovoj zemlji i njegov život je bio kao iz bajke. Ovaj Crnogorac se čak i zaljubio uzanosnu Leti iz Indonezije koju je oženio i čak je nakon toga odlučio da igra za reprezentaciju ove zemlje.

On je u dresu selekcije Indonezije odigrao pet utakmica i zabio je četiri gola. Spasojević je član Bali Uniteda i vjerovatno najveća fudbalska zvijezda u ovoj zemlji, ali njegova bajka danas je prekinuta na najgori način.

Naime, njegova supruga Leti iznenada je preminula jutros nakon kraće bolesti. Ona je u bolnicu došla s plućnom infekcijom i činilo se da će sve biti u redu. Ipak, ljekari nisu uspjeli da je spase i jutros su potvrdili da je Leti preminula.

Sigurno da je za Spasojevića ovo ogroman udarac. On sa suprugom Leti ima dvoje djece Dragana i Irinu. U Indoneziji je ovo veoma tužan dan jer Spasojevića smatraju najboljim igračem kojeg je ova reprezentacija ikada imala.

Promo

Top Komentari

konjnakvadrat
Tuzno
6 0
Emir
Zalosno, Indonezija je prekrasna zemlja a njeni zitelji su samo za primjera, to su ljudi sto se ne znaju naljutiti a i laz im je prilicno nepoznata.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi