Crveno-bijeli Englezi na Euru
Joey Barton prvi je na Twitteru otkrio izgled novih dresova

Umbro uzvraća udarac

Crveno-bijeli Englezi na Euru

M. Skaka

Nakon što su odigrali samo osam utakmica u dosadašnjim dresovima, fudbalska reprezentacije Engleske dobila je novu opremu. Danas su predstavljeni dresi u kojima će Engleska na Euru igrati utakmice kao formalni domaćin.

Bijela majica i bijeli šorc čini se da su danas u modi, nakon što su jednaku "kombinaciju" predstavili i Francuzi za koje je radio Nike.

Nema ih puno, ali svi detalji urađeni su crvenom bojom, uključujući i grb sa tri lava koji je po prvi put na dresu Engleske u monohromatskoj varijanti u zvjezdicu koja obilježava titulu prvaka Evrope iz 1966. godine.

U skladu sa bojama zastave Svetog Đorđa, ni golmaska uniforma ne iskače iz jednake šeme. Samo inverzno, golmanski dres je crve, sa bijelim detaljima.

Nove dresove će reprezentativci Engleske nositi već u srijedu protiv Holandije, a za one koji ipak vole malo više živosti, tokom godine u prodaji će biti i kombinacija sa bijelom majicom i crvenim šorcem.

Čini se da je pravilo dana: Jednostavnost je lijepa! Fotografije novih dresova Engleske pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.