Curry izvrijeđao Donalda Trumpa

Zvijezda Warriorsa u akciji protiv predsjednika

Curry izvrijeđao Donalda Trumpa

Midhat Šljivak

Zvijezda Golden State Warriorsa Stephen Curry oštro je napao novoizabranog američkog predsdjenika Donalda Trumpa.

Dolaskom na vlast Trump je napravio nekoliko nevjerovatnih odluka za SAD, među kojima je i ona o zabrani ulaska muslimanima u zemlju.

Njegove poteze je hvalio izvršni direktor proizvođača sportske opreme "Under Armour" Kevin Plank.

On je nazvao Trumpa korisnom osobom za SAD, a pritom je koristio riječ "asset".

Plank je ubrzo dobio odgovor prve zvijezde ovog proizvođača sportske opreme Stephena Curryja. Košarkaš Warriorsa je komentarisao ovu izjavu izvršnog direktora Kevina Planka i dobro je uvrijedio američkog predsjednika.

"Slažem se s opisom za Donalda Trumpa, ali ako izbrišete 'et' iz riječi asset", rekao je Curry.

Naravno, riječi koje bismo dobili, svima su veoma poznate i u ovom slučaju ih nećemo prevoditi.

Teško da će ove riječi koštati i Curryja, jer nije jedini sportista koji ima izuzetno loše mišljenje o Trumpu. Mnogo je onih koji kritikuju odluke američkog predsjednika, koji je očigledno pogubio konce već na početku mandata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi