Čuvaj se UFC, stiže zanosna jiu-jitsu majstorica Mackenzie
Foto: Instagram

U subotu debituje u UFC-ovom oktagonu

Čuvaj se UFC, stiže zanosna jiu-jitsu majstorica Mackenzie

O. Lekić
Teme:

Mackenzie Dern zanosi svojom ljepotom, a njeni pratioci na Instagramu jedva čekaju svaku njenu novu fotografiju. Međutim, njene potencijalne protivnice u UFC-u sigurno i nisu previše nestrpljive da odmjere snage sa njom.

Naime, Mackenzie Dern je američka MMA borkinja brazilskih korijena, a nekada je bila i prvorangirana na listi Internacionalne federacije brazilske jiu-jitse.

Prati je reputacija izuzetne majstorice jiu-jitse i prave "noćne more" u parteru. Lijepa Mackenzie je dva puta osvajala Pan Ams, najveći jiu-jitsu turnir u SAD-u, a iza nje je sada i pet borbi po MMA pravilima.

Ona je nedavno potpisala ugovor sa UFC-om, a već u subotu je očekuje debi u UFC-ovom oktagonu. Naime, Mackenzie će u svojoj prvoj UFC borbi odmjeriti snage sa Amerikankom Ashley Yoder.

"Došla sam ovdje da bih bila što je moguće bolja u MMA. Ako u budućnost budem poznata kao dobra MMA borkinja u svim segmentima, a ne samo u jiu-jitsuu, ispunit ću svoju misiju", poručila je Dern.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti